Pozdrav! Evo krenuo i ja malo tim vodama, procitao sve forume i hrpu toga na internetu i bacio se na posao. Pokupio reznice od svih koje znam, a koji su ispred kuca imali posađenu lavandu i sada sam došao do toga da imam popikano 2000 komada budrovke te cekam i cekam i cekam i pitam se. Naime sve je to teoretski lijepo, ali u praksi svašta vidiš da se događa i pitaš se što dalje!?
Naime, kupio sam one stiropore za rasadu, hormon (Korex, jer drugih nije bilo nigdje u prodaji u našem malom gradicu), napravio male plastenike od letvica i najlona za svaki stiropor posebno, mješao zemlju za cvijece sa pijeskom, poljevao jednom tjedno, držao u sjeni i za sada je sve o.k.. Najstarije su od 27.3. a većina je sa pocetka 4. mjeseca i dosta njih vec ima korjen. Prije nekoliko dana sam poceo bušiti najlone da se priviknu na vanjske uvjete, a kasnije cu ih malo pomalo na sunce. E sad, dosta njih ima nove listice i cak cvjetne pupove, a još nisu razvile korjen. Ti novi djelovi biljke pocinju lagano venuti jer su sada i temperature vece, a i valjda sama reznica ih ne može "financirati" tako slabašna, pa sam ja to poceo šišati. (Planirao sam tek kad skinem najlone, da ih ne diram do onda). Vidit cu kako dalje s njima, ali problem su mi ove koje sam kasnije pikao. Ne znam kako ce se one ponašati ispod najlona kada se još malo dignu temperature, a negdje sam procitao da se najlon ne smije dirati dok se ne zakorijene i da ga treba postepeno skidati!? Do sada je tek nekolicina reznica propalo, ali se bojim da ce toga biti sve više i više, ako ostane pod najlonom. E sad da li netko ima iskustva s tim i da li to radi na drugaciji nacin jer ovdje ima puno posla, a ako je nepotreban molim savjet. I da, pitanje za Agromanera, kako to misliš dezinfekcija?