Nebih ja sad o certificiranim rasadnicarima jer zaista ima postenih, ima i razvikanih a ima i onih koji ce opetovano gotovo svakog za*ebati,,,
Kod nas i Hr u zadnje vrijeme postaje trend i pojavljuje se hrpa nekih "takozvanih" savjetnikaka koji za novac savjetuju naivce,,,
Neznam na koji nacin drugacije opisati ljude koji ulaze u biznis sa ljesnjacima i strucnjaka koji na svaki moguci nacin zele od njih uzeti i to malo novaca koji je u opticaju,,,
Velika vecina tih savjetnika pojma nema o lijesci osim stiva koje su procitali iz neke literature,,,
U posljednje vrijeme kosa mi se dize od savjeta da se stavljaju stajnjak ispod i umjetno gnojivo iznad sadnica, velika vecina ljudi ima probleme upravo zbog tih savjeta, pardon, zbog toga sto ne postivaju dovoljno debeo sloj tampon zone između sadnice i gnojiva,,,
Ja vec tri godine pripremam to zemljiste za sadnju a savjet ljudima koji ce podizati nove nasade ako niste unijeli dovoljno hranjiva u tlo ni to malo koje cete staviti ispod sadnice nece bas puno pomoci da ne spominjem da ce moci samo stvoriti probleme,,,
Ovom prilikom spomenut cu i one genijalce koji traze dvogodisnje sadnice striktno visine npr. 80 cm sa idealno razvijene 4 osnovne grane i uz uvjet da stabiljka bude ravna, jbte ni umjetnici nebi naslikali tri iste takve za zivota,,,
Normalno ako se sadnice kupuju po njegovoj preporuci onda ce biti dobre i od njegovog prijatelja jer eto on zna kakve su njegove sadnice jer naravno od njega uredno dobiva postotak,,,
Uh, dalo bi se o tome na siroko i na veliko ali bolje da suti jezik i da ne boli glava,,,