Lp, ja isto imam eko nasad ljeske i špricam je plavim uljem i cuprablau z.S čim prskati lijesku nakon opadanja lišća 2/3, mislim kojim preparatom? Napominjem da sam u eko uzgoju i radi se o mladom nasadu posađenom lane
Modro ulje je isto na bazi bakra i zajedno sa cuprablau z tretiram više godina i dobra su iskustva. Nasad je sađen 2015 u proljeće. Tretiram kada padne 50 % lista. Špricam leđnom špricom običnom.Koliko vidim samo je cuperblau z u fis bazi registriran za eko. U kojoj ti je godini nasad? Kada ti tretiraš bakrom? Koristiš li atomizer ili ručno? Pozdrav
Ove godine imao sam veliku štetu od mraza i tuče, oraha i lješnjaka sam nabrao za jednu tortu. KatastrofaHrva pa kod tebe je onda ove godine bilo i roda? Koliki ti je nasad?
To je zato sto si imao najbolji sadni materijal,evo da se pohvalim ja sam sa 450 lješnjaka sađenih jesen 2016g. imao 120 kilograma u ljusci.za prvi urod ja zadovoljan.
Lp, iz okolice sam Siska.Imam orahe i lješnjake.U proljeće je orahe i ljesku spalio mraz koji je trajao dva dana. u šestom mjesecu bila je tuča-led i samo ješ pogoršala i ovako loše stanje. Na orasima šteta 100 %, na ljesci 80-100%. Isto tako na voćaru šteta na jabukama, kruškama, grožđu,...katastrofa. Ne ponovilo se.Blago vama kada su vam prinosi dobri,kod mene u Vrscu prinos je za vise od 50 posto manji nego prosle godine i pored redovne zastite.Koliko vidim i citam na forumu mnogi se zale na prinos bilo da su iz Bosne,Hrvatske ili Srbije.U mom kraju znam ljude koji su ostali bez prinosa,neki kazu losa godina za lesnik i orah.Prolece je bilo sa kasnim mrazevima i dosta hladno i kisovito sa jakom Kosavom a onda nagli rast temperature do preko 28 stepeni i bez padavina skoro mesec ipo dana.