Tamo je glina koju ja smatram idealnom.Pa puževa ima na svakom zemljištu,i..Ta definicija o pjeskovitom zemljištu je potekla od one druge definicije dauzgoj puzeva zahtijeva minimalna ulaganja,misljeno minimalno rada.Ali onda to nije intezivni uzgoj gdje ti vodiš riječ nego to je onda eksteziva,koliko ostane u prirodi.Pod prvom zabludom o pjesku vodim kraj sezone,jesen.Kao puzevi se zakopavaju u pjesak da prezime.I onda dođe proljeće i proizvođač shvati da su se neki puzevi smrzli,druge su pojeli glodavci ili ih je ubila neka gljivica,to je ipak nekih 5 mjeseca mirovanja.Znači glina mi je super,tvrdo tlo nemoze se ukopati.Znači da se mora napraviti neko odmoriste gdje će se puzevi skupljati,lakše se kontrolira zimovanje.Točka druga je pomladak.Za polaganje jaja treba pjesak,imam glinu,njemu to ne odgovara.Opet rad,imam posude sa pjeskom,kontroliram izlegnuće a ne da bude kao u prirodi da je smrtnost 50 posto plus toga da nesu jaja dva puta godišnje.Znači ona teorija da ima malo rada pada u vodu.Nemaju talijani uzgoj u kavezu i plasteniku badava,nego tako kontroliraju proces.Na kraju prodaja,tu se najviše naradiš i izgubiš najviše živaca.