P
pjerkov
Guest
Zanimaju me vaša mišljenja i iskustva kakav je stroj najbolje koristiti za vađenje bijelog luka iz zemlje. Naime, probali smo sa vadilicom za krompire i puno luka biva oštećeno.....postoji li neko bolje rješenje?
Ovo je tema o bjelom luku. Dali netko može da mi kaže tehnologiju uzgoja bjelog luka. Gnojidba,zaštita itd. mislim da je kontam stavio negdje sliku sa bjelim lukom.:scratch
Gnojidba za prinos 10 t/ ha za sadnju u jesen traži:
170 N 128 P 164 K 40 Cao 15 MgO naravno u kg su mjere.
Zaštita plemenjača i lukova muha.
Sadi se da mu je donja strane u zemlji gornja u zraku Malo šale ali je važno. Zbog toga ide ručni rad. Bakice koje su kod mene sadile naprave rov motikom i popikaju ga pravilno i onda idu zatrpavati, od gore su bacile npk i to je to.
Preparati: Ridomilg gold mz, quadris, Rogor 40, herbicid prije sadnje stomp, kasnije goal itd.
Eto ukratko Za manje površine, za veće klasika oranje 30 cm, unos NPK gnojiva i stompa, poželjno i dursbana i ...
Ovo je tema o bjelom luku. Dali netko može da mi kaže tehnologiju uzgoja bjelog luka. Gnojidba,zaštita itd. mislim da je kontam stavio negdje sliku sa bjelim lukom.:scratch
ja bi sadio , koliko treba kila na 1000 kvadrata sjemena i gdje kupiti jeftino i dobro
http://www.google.hr/url?to je mnogo vremena za čekanje, ja bi sad posadio na jesen pa u biznis.
i daj malo pojasni kako to porezao bačke na vrhu - kako se to radi i na kraju koliko se sadi na neku površinu