• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Video isječci

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Re: VIDEO ISJEĆCI

a kakvu on to ''biljku'' silira :?: :?: :scratch :scratch

B

Bobo

Guest

Znam da talijani, valjda, sade VRBU, ali ne znam sto s time rade... Isprva su ljudi mislili da je siliranje drveca demonstracija sile, kako se to popularno zove, tj. namjerno trganje stroja, ali kako se cini da se netko zbilja bavi ovim stvarima...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

možda kompost,možda biomasa za dobivanje bioplina? :roll:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ili briketiraju? Ko će ih znat, ti cigani će sve napravit samo da prodaju...

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423

ti "cigani" znaju okrenit novce a ne ko naši "domoljubi" rasprodat kaj kod se da a onda se čudit kako mađari daju otkaze u ini

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

hm,mozda da su mu zakvacili maaalo veci rasipac :blackeye

[youtube:35s30ll0]V-B4jgBZvZM[/youtube:35s30ll0]

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

JD kad zapne ni sam sebe ne može povuč :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

slatky

Član
Tu od
28 Tra 2008
Poruka
222

kao ni rujo :lol:

[youtube:17zo8cqu]5EMN9hT1tMI&feature[/youtube:17zo8cqu]

B

Bobo

Guest

Mislim da je "ROKIJU" blata dosta za neko dulje vrijeme ;) ;)

Soferu svaka cast, a i traktor je zvjer, kao i svaki drugi rus...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Ma to su traktori da sami sebe jedva izvuku van :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859

Bobo kaže:
Znam da talijani, valjda, sade VRBU, ali ne znam sto s time rade... Isprva su ljudi mislili da je siliranje drveca demonstracija sile, kako se to popularno zove, tj. namjerno trganje stroja, ali kako se cini da se netko zbilja bavi ovim stvarima...

To se koristi za brzu proizvodnju biomase za grijanje - sekance.
Koristi se topolovina, jer brzo raste. A 'bere' se u zimskom periodu, kad je niži udio vlage u biljkama.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

:lol:

[youtube:3mdowdpv]MGm9fBRTIyQ[/youtube:3mdowdpv]

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

:lol: :lol: :lol: smješno al i žalosno u jenu ruku. šteta prikolice

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

To su takve prikolice..
Nisu za neke terete koji se skupa drže(silaža.zemlja) bolje su one za kukuruz.pšenicu....

B

Bobo

Guest

Ova prikolica je bas namjenska silazna prikolica, a problem nije u prikolici, nego u "majstoru" koji ne zna polako kipati... Vidi se da je silaza krenula iz prikolice, ali je masa pretegnula jer je bila previse nagnuta i zato se prikolica prevrnula.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Bobo kaže:
Ova prikolica je bas namjenska silazna prikolica, a problem nije u prikolici, nego u "majstoru" koji ne zna polako kipati... Vidi se da je silaza krenula iz prikolice, ali je masa pretegnula jer je bila previse nagnuta i zato se prikolica prevrnula.
Prijatelju ipak malo si se prevario.. ;)
Silaža kad se kipa najbolje je da stranice nema,jer kad ona krene ne staje,a kad krene krene cijela prikolica..Nije ona zrno da se potegne kroz mali otvor,kad bi kipao s ovom prikolicom,morao bi do kraja podič da silaže počne izlazit,a ako bi počela izlazit kad se na pola ovori stranica desilo bi se ovo svaki put...

B

Bobo

Guest

E, vidis, ne bi ni ti znao kipat ovu prikolicu onda...

Problem je u tome sto ju treba polako dizati dok silaza ne krene i na toj visini ju drzati i postepeno dizati i odvoziti traktor... U sto god hoces da bi se silaza iz prikolice fino razvukla.

istina, u silazi sam samo gazio, al sam i procesljao jubito i nagledao se svacega sto ljudi rade. Poljaci imaju takvih prikolica koliko hoces i svi ih kipaju bez problema na nacin koji sam ja opisao... Ovaj je svoju samo prebrzo digao, masa je pretegnula i prikolica se prevrnula.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

To več onda treba ič u školu za to :D
Ipak teško mi je povjerovat da bi to dobro radilo,mi smo znali preokrenut i prikolice kod kojig se stranica sastrane otvara cijela,pa kak bi tek onda s ovom bilo :shock: ;) ;)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

nemam nekog iskustva sto se tice silaze i stvari vezanih uz nju,ali gledao sam po jubitou nekoliko takvih prikolica (zanimljiv mi je sistem otvaranja stranica), i sve su vozile silazu. a i vidis da ima povisice da silokombajn ne baca silazu van iz prikolice, tako da je vjerujem da je to ipak prikolica bas za silazu. nisam jos vidio da voze nesto drugo s njom.

marko93 kaže:
..mi smo znali preokrenut i prikolice kod kojig se stranica sastrane otvara cijela,pa kak bi tek onda s ovom bilo :shock: ;) ;)

znaci ne treba posudjivati kiperice ako netko ide silirati :mrgreen:

Na vrh