Re: VIDEO ISJEĆCI
DF&Torpedo kaže:
[quote="kikic MF":yyamt246]pa to ti velim ima ljudi koji grde i nepodnose torpeda ni za dragu volju a traktori su dobri samo je u gazdama i šoferima(biserima) koji uvjek kemijaju kak nekaj uništiri na traktoru ili čak traktor to je največi problem. govorim jer takvih bisera ima u selu al ja kolko vidim na nekog dobrog torpeda naič kupit ako je za sebe pogledat neke sitnice lijepo to održavat čuvat i ja garantiram da čeju ići puno duže od kojeg današnjeg novog bilokojeg. nije to traktor ka neki vele škart svakom posluži a nekom i puno više od toga.
osobno poznam jednog torpeda 6006 bez prednje imao je moj kum koji je inače zidar kraj križevca. taj je traktor prevezao i betona i cemnta i pijeska bok te pitaj kolko i radio doma na poljoprivredi kao glavni u dvorištu uz malog zekana 2511. silirao s silokombajnom po 8 hektar dan i noč dok nisu završili i sve traktoru se sat okrenuo kolko ih je imao i nikad nikakvih problema nije imao s njim dok je več pod kraj prije nego ga je prodao puknulo s motora ko s puške. zapalio ga i tak je puklo ko da je puknula puška i dalje bez greške. kasnije kupio zetora 7745 i kaže da je super i sve i također se kreče po terenu kao i torpedo i več sad ima blizu 8000rh a kupio ga pred par godina s 2500rh. i kaže da sve super i da ide al da u usporedbi s torpedom u potrošnji je velika mana zetoru.
kaže da je torpedu dušu vadio na siliranju i da je svejedno duplo manje potrošio nego s zetorom s istim kombajnom na istoj parceli a čuo sam da su ti torpedi 6006 bili jako kritični i jako kvarljivi a njegov bez greške okrenuo sat
Znam ja to sve, Torpedov motor s pravom generalkom je jako teško naći, svi doguraju do 10000 bez diranja, a nakon 10000 ide promjena karika i diza (ni 2 sata posla), što je na drugim markama neizvedivo, tamo se moraju kompletno skolopovi mjenjati. A o potrošnji da ne govorim, strašni motori.
Mjenjač nakon 10000 rh potroši neke ležajeve, i treba staviti nove, ako se ne izmjeni na vrijeme traktor počne iskakati iz brzina i tako nastanu još dodatni troškovi u mjenjaču, a i majstori općenito imaju jako malo znanja o njima. Ležaji u mjenjaču su SKF, koji su u zadnje vrijeme dosta ne kvalitetni, zato preporučam ležajeve iz Japanske proizvodnje, nešto su skuplji ali znantno kvalitetniji.[/quote:yyamt246]
pa to i ja velim ležejevi skf su postali koma na kombajnu ako mi 3 sezone izdrže to je bok i batina sad smo kupili neke bok te pitaj od kud i več radi s njima bez greške več godinama.
pa ako pravi majstori popravljaju moraju znat da se getriba i cjeli traktor nakom 10000 mora premetat, a motori su strašni kod mene je bilo prije dosta torpeda al su ih ljudi rasprodali a servisirao ih je dečko koji je radio u torpedu i rekel je da su bolesni i da im je smrt cukanje skakanje lupanje s njim i tek neke stvari al da su i super dobri traktori.
i tu jedan susjed u blizini je imao original deutza 40 ks i 6006 torpeda i biser nije pazio na taj traktor nek je u šumi zakačio s getribom na panj i nasjeo i onda su ga nekoliko drugih susjeda izvlačili i tako pretrgli traktor i spucalo nešto u getribi neznam kaj točno uglavnom bio je veliki kvar a motor je bio strašan a on je kupio i deutza i torpeda novog i torpedo je imao oko 2000 rh kad su ga pretrgali. onda mu je došao taj dečko iz torpeda u nadi da če ga složiti al neznam zašto nisu onda je dečko predložio da motor od torpeda premjeste na ovog deutza 40 ks i to su napravili i traktor je i bio brži al nije niošta bio bolji i tak je radio do pretprošle godine i natukao jako puno rh i predprošle godine ga prodao i kupio ursusa 360 60 ks i kaže da nikad traktor to nije da je zeleno, zeleno i nakon kak je imao petlje s njima al da nikad oko premještanja motora da nikad se neče od svog deutz-torpeda oprostit.
a getribu od torpeda je rasprodao u djelovima a motor od deutza 40 ks za jako velike novce tak sam čuo nemoj me držat za riječ točno al uglavnom motori su nepoderivi a i getribe kad se malo pazi na njih.
inače ove igračke su tolko fora da su kao stvarne samo kaj i jedan igračka traktor košta kolko i pravi imt 533