• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Video isječci

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Itekako to ljudsko bice (na forumu treba koristit dozu civiliziranog jezika, inace ga nazivam drugacije privatno) zaradi toliko na budalama koje ga gledaju. Stovise, postoje ljudi koji igraju igrice i zaraduju hrpu novaca. Toliko novaca da si kupe vilu na moru i supersportske automobile, nesto poput nogometasa potpisuju za organizacije u multimilijunskim iznosima. Tako da 1000 eura mjesecno za ono ljudsko bice gore je realno i istinito. Ja osobno nikad nebih ugrozavao zivot ljudi kako je on radio u vise navrata. Ima ogromne srece sto su mu roditelji bogati, bilo radom, bilo nasljedstvom te sto zivimo u ovom dobu. Ima srece da kroz zaje... moze zivit pristojno bez sekunde radnog staza, bez norme, bez brige. Pogledao sam par videa, pameti nema u tragovima. Uglavnom, da, ovo su realne brojke. Stovise, kanal 2StrokeStuffing jasno prikazuje kako to ide. Covjek iz Norveske je radio nesto oko 2T motora, snimanje mu je bio hoby. To tako ide u toj bransi. Snimaju vecinom ljudi kao hoby, ne za druge kako bi ih naucili kako se radi. Tu Vi i ZJ grijesite jako. Na ogromnoj kolicini videa stoji na vlastitu odgovornost ovo prikazano radite doma. Da nastavim sa Norvezaninom, 5 godina cca nakon hobija i pocetka, nedavno, mjesec, dva je dao otkaz i krenuo sa YT kao jedinim poslom. Usput je dobio hrpu materijala od gledaoca i pratitelja, donacija, stariji, ali ispravan 3 osi cnc obradni centar sa prihvatima i alatima dzabe. Cnc obradni centar dzabe. Da ne govorim dalje o razno raznim servisima poput Twitcha, gdje ljudi placaju druge ljude samo fa ih gledaju kako pricaju, rade gluposti, igraju igrice te jedna plemenita stvar, sviraju. Dalje, platforme za odrasle, poput OnlyFansa gdje se punoljetne curice i tete diraju, a ljudi to placaju. Da se pristojno izrazim. Ovo Vama zelim pokazat jer ste Vi uvijek tu za nas, stoga u najboljoj volji zelim otvorit oci koliko budala i distrakcije ima posvuda. Netko gleda Netflix i TV, netko Twitch, YT, OnlyFans. Tak to je. Ja osobno sam 97. godiste, na 3 foruma sudjelujem, citam novele i japanske mange, gospodu Blaira, Jenningsa i A. G. Bella te se trenutno pripremam, trazim prikladnu literaturu za pocetak o jednom tehnoloskom procesu obrade metala, stedim za opremu i kupujem pomalo. Samo tesko je kad moras sve sam, ali bit ce s vremenom.

Posljednje uređivanje:

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
917
Znam i ja par youtubera koji su napustili regularan posao i sad rade isključivo na YouTube i sličnim platformama. Neki imaju toliku zaradu da plaćaju još 1-2 ljudi samo za uređivanje videa i grafike, znači taj netko snima RAW video i dostavlja ga podređenima da završe posao.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Misliš da bi ja trebal snimati video uradke i zarađivati na njima?
Zato greiješim?
Ma ne, to je Vasa privatna stvar. Treba tu doza gusta i ljubavi. ZJ je rekao u Gajtanovoj temi da je sve sa videa za ostale te da se netko moze navest na krivi put. Kazem, meni nebitno. Osobno bih volio to radit jer je odgovornost 0 (slovima nula), radis kako hoces i sto hoces. A 1000 eura na mjesec za takav "posao" je san.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
Nebitno je tebi, ako snimaš takve stvari, ali možda je bitno onome tko gleda?

Vidiš, mi stariji, smo naučeni malo se odgovornije ponašati. Zato sam ono i napisal i stojim iza toga.

Netko tko samo gleda, divi se i ne radi ništa...njemu je svaki efektan filmić dobar.
Ja (npr) tražim sadržaj koji će mi pomoći kad nekaj ne znam...i onda naletim na nekoga tko čekićem "uprešava klipove u motor"... od kakve bi mi taj bil pomoći???

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Svatko radi sebi kako mu paše, a Youtube filmići nisu ni strukovna škola, a kamoli stručni studij. Sve je to na vlastitu odgovornost i procjenu. Ja volim filmiće te vrste, kako gledat, tako i snimat. Ne pada mi na pamet reć nekome to se tako radi, još da me tuže kad si unište stvari. ;) E da, da ne ispadne da sam Gajtanov potrčko ili nešto, ne poznajem nikoga uživo odavde, onaj tko ne zna prihvatit kritiku, nije za taj hobi. Amen maša gotovo.
Također, diviti se i ne raditi ništa, gdje da uživo dobijem iskustvo toplinske obrade poput tenifera i nitriranja? To mogu samo preko filmića vidjet neke sitne stvari, čak ni u firmi ne smijem u druge pogone.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Ja sam mišljenja da mi veća pomoć može biti majstor poput Muhe, neg lik koji na filmiću reže i vari nad otvorenim diferencijalom. Da se razmemo, Muhu ne poznam osobno al imam nos za ljude koji znaju znanje. Ima tu puno dečki na forumu koji su stručni u raznim područjima ,da ih sad ne nabrajam. I rado ću pitati ono kaj neznam

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ovaj je zanimljiv, samo ne mogu se otet dojmu, je li tako daleko šuma da se ne može na 2 puta dopeljat? Stalno svi rade pretovare, ne razumijem baš razloge ako je blizu. Ako nije, onda može imat nekog smisla, međutim većinom se izgubi i vrijeme sa pretovarom, novac jer više troši traktor i mogućnost kidanja, a povećava se i mogućnost ozljede.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ma ne, to je Vasa privatna stvar. Treba tu doza gusta i ljubavi. ZJ je rekao u Gajtanovoj temi da je sve sa videa za ostale te da se netko moze navest na krivi put. Kazem, meni nebitno. Osobno bih volio to radit jer je odgovornost 0 (slovima nula), radis kako hoces i sto hoces. A 1000 eura na mjesec za takav "posao" je san.
je*eš ti takav san ako neko poučen mojim videom sebi napravi štetu i trošak.... a u životu nije baš sve u tim jebenim eurima, kunama, polugama zlata, nekretninama i pokretninama....

Ja volim kad neko ima volju za nekaj napraviti i takvim ljudima rado pomognem s savjetom iz svog iskustva. Napravili smo par generalki, pokoji hidraulik, nebrojeno kočnica, nešto mjenjača..... ono kaj znam kaj su mi se ljudi na pp obratili ili javno zahvalili.

Te pp-e isto ne volim jer ne vjerujem da je moj svaki savjet ili postupak mog rada ispravan. Tak sam radil i tak mi se pokazalo najbolje i zato tak ljudima i velim da si pomognu ono kaj mislim da znam ili sam delal.
Ja radije volim javno jer se svakome od nas može dogoditi neka greška, a kad to ljudi javno čitaju postoji mogučnost da me neko ispravi.
Sječam se. Nekad me čovek pital na pp kak da lamelu okrene. Ja sam mu ko iz pištolja odgovoril duža strana napred.... nakon koji dan mi se javi da ne odvaja..... tek onda smo se sporazumeli kaj je meni bili napred, a kaj njemu. Možda da je to bilo javno bi se još neko uključil pa nebi traktor moral dvaput na pol....

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Kako komentirate ovaj video ?
:rolleyes:

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Npr. Koji je motor u pitanju?
Ili recimo kaže lik, semering piša tu je vlažan uz rub, vjerojatno se zato zaletava.

Posljednje uređivanje:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614

Veli lik ispod: “Prema pouzdanim izvorima ukrajinski farmeri su trenutno 5. najveća vojska Europe” 🤣

Najnoviji postovi

Na vrh