• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Visokotlačni perači

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
iz zaprešiča? ..bio je na njuškalu ..nemam ja te novce xd..znam samo da je to zajec svih zajcov kaj se tiče miniwaša

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Iz Zapresica da. Reko mozda si ga skicnuo, ima gazda i svasta drugo.
Nadam se da ce sluzit kao i stari, i sad bi furio da nije smrznio. Tj radi al bez vruce. Dok imam jos jednog ovakvog za djelove isto bez spirale. Izgleda da tim frankovima samo mraz staje na kraj.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Re: Mini-wash

Nema. Koja je uloga toga? Nisam se susretao s tim. Pretpostavljam temp. i pritisak.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja bi rekao kao i sve iz štraus kuhnje .ako se razmuno koristi i s pažnjom rukuje i održava može potrajati

za moj ukus snaga motora u kombinaciji podatka o pritisku govori da je to vrlo mali protok .

a protok je meni važnji podatak od pritiska
Protok od 800 litara na posramljenih 120 bara daje bolji učinak pranja nego 150 bara na 500 litara .protoka .

crijevo od 5 metri je malo ..ako ima plastiku u dizni i ako namirišiš plastiku u pumpi zaboravi na to ,, moj savjet

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
protok ,
525 l/h / 60 min = 8.75 litara u minuti

snaga 8.75 x 195 /600x (iskoristivost pumpe ..ne znam kolika je uzmimo da je 100 % kaj je nemoguče) =2.84 kw

tamo kaže da je motor 2.5 kw

dakle problme je kaj muljaju s podacima ..
195 bara vjerojatno može ali ne na protoku od 8.75 na minutu ..
No ne čudi me jer o tim podacima muljaju i na novim kerherima .

to je kaj se tiče teorije ...

ovjde čak ne piše vjerujem da je motor jednofazni .
spominju lagan motor ja bi posumnjao da se radi o kolektorskom motoru ..kojeg bi lagano zaobilazio .
5m crijeva je niš za oko strojeva .

Osalo je na tvoju dušu .

da trebam miniwaš uzeo bi ovo :
jebi ga nuškalo šteka ,
karcher hd 1000 si .. to je motor 5.5 kw ..oko 15-16 litara u minuti ,,kaj je najbitnije kod toga 1500 rpm .
http://www.njuskalo.hr/strojevi-pra...rac-miniwash-karcher-hd-1000-si-oglas-9261081

ili ovako nešto
http://www.njuskalo.hr/strojevi-pra...000-sei-200-bara-7.4kw-16l-min-oglas-12696049

Posljednje uređivanje od moderatora:

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Steta je kad se vec daje 500 eura za miniwash ne uzet neki s toplom vodom za koju kunu više i obavezno sa sto više protoka vode jer protok je čak važniji od pritiska za čišćenje.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Ja tražim baš na toplu vodu rabljeni cijene od 3000 pa do koliko god hoceš ali tu oko 4k kn se da kupit dobar stroj.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
samo ti kažem sretno s ovim , ako uzmeš

i s toplom vodom muljaju ..evo ti primjer
http://karcher-servis-kosic.hr/proizvodi/hds-1218-4-sx/

piše dolje temperatura 80/155 stupnjeva ..to je super ..ali ne piše da 155 stupnjeva ne može zagrijati na max protoku , več sam spomenuo da max. tlak također ne može na max protoku ...

uz toplu vodu dolaze hrpe senzora , elektronika , itd...a to je za blato nepotrebno ..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Moj je '86 i ne bi ga mjenjao za tog 2006.

Sto se tice tople i nije nesto posebno. Jedan mehanicki termostat, pali i gasi plamenik. Plamenik ko plamenik.
Najveca mana je sto je tezak i nezgrapan.
A toplu nebi mjenjao ni za sta. Na 100 bara skida i najgoru masnocu. A i blato i ostalo puno lakse ide toplom.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733

Nemoguće je spajanje trofaznog na monofazno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Na vrh