na ovaj vucnik ce se kaciti sve prikolice. materijal je cak i prejak mogu vam reci i nikakva ojacanja vise nece biti. jedini problem koji se moze javiti je pucanje fabrickog nosaca toplinga jer je on najslabija karika sad i vijci ako izdrze koji ga drze za kuciste menjaca. nisam mogao uplodovati sliku sa druge strane vucnika pa bi videli koliko je cvrsto i jako. to je sve sad debljine od 15-20mm od polucelicnog materijala. smem garantovati da na svakom opterecenju ce vucnik izdrzati ali za ovo ostalo fabricko negarantujem. ali teret u dvoosovinskoj prikolici nece prelaziti 4 tone tako da ce izdrzati lako. za jednoosovinsku prikolicu imam donju kuku. berac i presu nemam niti nameravam kupovati tako da za te prikljucke koji idu na donju nemam problem.vica, pazi kaj buš vukal na toj kuki...devil):
kola da, prikolice ne...:icon_cool:
Pa ja se sa ovim nikako nebih složio wait):darijuse prikolica za gnoj je jednoosovinska samoistovarna ako sam te dobro razumeo. te prikolice bar ovde koje se koriste idu na donju kuku ili donji vucnik kako je ko za sta kaci. ja donju kuku imam na vladimircu ali na tu kuku dvoosoviku nesmem da zakacim jer je nisko kacanje i hoce da otkine kuku jer su okca na rudi malog precnika. drugo vucna sila kad je ruda oborena dole je dosta manja i ovo vazi za dvoosovinske prikolice. znaci gornji vucnik za dvoosovinsku prikolicu ide u ravni sa rudom ili mora biti malo vislji u odnosu na rudu i time se dobija malo veca vucna sila. kod jednoosovinke je kontra. sto nize kacenje veci teret na pogonskim gumama i veca vucna sila.najlakse bi mi bilo napraviti vucnik dole umesto kuke ali nije dobro u nasim slucajevima prikolica. jako malo zemlje imam tako da neplaniram uopste neku mehanizaciju pogotovu u ovo vreme. to mi je najmanje isplativo. meni vlatko sluzi za uzorati i spremiti zemlju, poprskati razbaciti vestacko djubrivo i da izvuce zito u prikolici i doteram drva a to sve mi je u blizini. za sve drugo imam kod prijatelja [druga] svu skoro mehanizaciju koju mu vecinom odrzavam tako da mi nije problem.
Savo, dok još nisi sastavil, prebroji koji je prijenosni omjer na tom reduktoru, koliki je promjer i širina bubnja, te koliki je promjer poluosovine.
probaj prvo nastelovati .darijuse mozes li slikati poteznicu da vidim kako izgleda za vlatka i kolike je duzine poteznica izmedju poluga. najmanji mi problem nesto napraviti samo kad vidim kako izgleda. a to nigde niti vidim niti ima za kupiti.