• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Vi apsolutno ne razumijete rusko željezo i ''ruski'' način pristupa problemu i njegovo rješavanje .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ljudi ne kuže da je 99% ruskih strojeva tak dizajnirano da sa francuzom, čekićem od kile, pajserom i 2-3 šrafincigera napraviš generalku usred Sibira.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

E

el pibe

Guest
Sve je to dobro i djelomično istina.Ali isto tako sve što je lako za popraviti isto tako može biti veoma teško i komplicirano za popraviti ako čovjek ne zna i nije imao od koga pokupiti finte i cake.Najviše sam se uključio u raspravu jer vidim da opet neki ljudi pišu epove o čuvenom ruskom materijalu.Valjda navođeni nekim iskustvima i pričama rekla-kazala.Ja sam se poprilično upoznao sa ruskim materijalom i mogu reći da je čisti šrot.Govorim zato što posjedujem traktor Vladimirec a ovo i je tema o tim traktorima.Mislim bar da bi trebalo tako biti, barem naslov tako govori.A ne nečija iskustva iz strojarskog faksa i priča kaj mu je bajao neki profesor koji je bio na ekskurziji u nekoj zabiti u Rusiji ili nečija iskustva služenja vojnog roka gdje su se neki susretali sa ruskom tehnologijom i nepoderivim materijalima.Kad bi neki laik čitao prijašnje postove mogao bi steći dojam da je Vladimirec i sav ruski materijal vjerojatno napravljen od kriptonita ili nečeg nadnaravnog.Kak velim prilično loš materijal koji se haba,prelako tokari,puca,uvija,loše prima varove i tak svega po malo.Sve sam to doživio i iskusio.Ništa nema posebnog u tim materijalima ljudi moji.

Ruki

Član
Tu od
11 Pro 2014
Poruka
92
Da,nekada sam pisao o njegovim manama kojih je ruku na srce puno,malo sam se razočarao kad sam ga kupio, niska mu je cijena i relativno je lako popravljivo sve, meni je najveći problem nedostupnost dijelova,ima on svoj šarm i čar, kad ga kupiš odmah kupi komplet gedora- trebat će sigurno, puno sam naučio o traktorima, mehanici i stekao iskustva ,zahvaljujući forumu naravno i dobrim ljudima, naj bolji dio Vladimirca ste vi koji brzo odgovarate na bilo koji upit nas laika...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A jesi razmišljao u smijeru da oni koji ga prodaju da nisu godinama ništa uložili i da ga se oče riješit samo?
I naravno da si ti taj koji če morat puno šarafit da ga dovedeš donekle u red?
I još jedna kaj košta puno trebalo bi i vrijediti puno,bar bi tako trebalo biti.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Oficir,upravo tak. Nemora biti da je skupo i kvalitetno. Ovak ocekujes da si kupil jeftino i to nebude dugo trajalo,pa ipak traje i relativno se jako brzo i lako popravi...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma naravno jeftino može trajati ali ja sam mislio na ovo recimo vladimirec za 15000kn ili za 35000kn,ipak bi trebala postojati razlika i razlog te cijene,kakav god bio.
U svakom slučaju mačak u vreči sa puno mazalica...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Ma ljudi kad se sve dovede u uredno stanje i ne kvari se uopste cesto. Najcesci uzrok kvarova je neodrzavanje prethodnih vlasnika. Kod mene je traktor bio u fabrickom stanju kad sam ga kupio i najveci problem u pocetku je bilo lose odrzavanje prethodnog vlasnika. Evo jedan primjer: covjek je u hidraulicni sistem sipao preradjeno motorno ulje,i mjenjacu je falilo oko 4 l ulja koje nije nikad mijenjano,a za motorno da ne pricam. Nakon mjesec dana koristenja procurilo je ulje iz razvodnika,pogona pumpe,bocnih reduktora. Ulje u reduktorima je bilo obicna garez. Dobosi kocnica i obloge nisu postojale. Ulje u boshpumpi nikad mijenjano. Sad kad je sve uradjeno vlastitim rukama funkcionise bez greske. Na kraju sam skontao da je to dobar traktor male konjaze,dosta dobre vucne moci i veoma male potrosnje i veoma niske cijene odrzavanja i kupovne.

Послато са LG-H502 уз помоћ Тапатока

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
Ovaj s jednim mjenjačem, samo za iskusne rusofile..:eek::
osobno sam ga vozio skoro trideset godina, ali otkad sam prešal na one s reverzerom, nemam želje da se vraćam na staro kurblanje mjenjačem...
inače, na slici je ružan ko i svi drugi, treba ga malo probat..i obavezno pitaš vlasnika kaj je s kardanom delal (kakve strojeve ima)...tj. ak ima imt-ovu frezu bež glavnom bez obzira.

...i da riješim zaostatke, evo slika kvara od neki tjedan...
osovina pukla ko odrezana, interesanto je što oni tanjurasti zupčanici prekrivaju puknuće pa je traktor nakon loma i dalje vozil, samo što nije imal 3/4 i teško se šaltao u usporene...ali da je stao, NIJE...:icon_rofl:...i nema nikakvog drugog kvara osim te "sitnice".

Posljednje uređivanje od moderatora:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
koliko sam ja skuzio, ovaj s jednim mjenjačem je noviji tip... da li bih onda radi jednostavnosti trebao tražiti stariju tipu s 2 ručice ili?

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Kod mene je sa jednim mjenjacem al sam skuzio sistem saltanja brzina tako da nemam nikakvih problema. Razmisljao sam o drugoj rucici mjenjaca ali nemogu da se odlucim dal da kupim drugo kuciste ili da samo probusim postojece i ubacim rucicu. Sta Vi mislite?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
vjerojatno se da napraviti, al ako ima gotovo za kupit, nemoj si života komplicirat...

ima onaj tip (stariji) koji ima dvije ručice, nisam niti na toga mislio, nego onog koji ima samo reverzer na ovoj jednoj ručki, s prednje strane...dakle, još noviji od ovog s jednim mjenjačem...

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
E i ja mislim tako nesto napraviti,samo reverser na drgu rucicu prebaciti. Nije meni problem kupovine vec udaljenost radnji u kojima ima dijelova. I ovo sto sam uspio kupiti je bilo sa mukom jer je Novi Sad vise od 300 km od mene. Zato ja pristupam vlastitim preradama.

Po mom skromnom misljenju,najbolje je traziti t30 i to po mogucnosti da ima duplo kvacilo,tj dvije papuce kvacila,jedna za radno,druga za kardansko kvacilo.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Ja sam sebi ugradio reverzer na onaj sa jednim mjenjačom , ništa komplikovano sve se lako uradi.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
Savo druze,jel samo pptrebno rucicu kupiti? Ja sam bas gledao nesto i kontam da se moze probusiti i ugraditi rucica.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Ne treba ništa kupovati , treba ti jedna šipka koja bi bila ručica , onda jedan bolcnić debljine 20tak mm koji prolazi kroz tvoje kućište i jedna pravougaona pločica debljine 10tak mm.

dadooo

Član
Tu od
8 Tra 2015
Poruka
190
b557d0ac8edc53c86db8090cfeab2d99.jpg

4a1a0cd5079a074fe402a1579d8228cc.jpg
Evo slika jedne male nadogradnje. Dosadio mi zrak u sistemu goriva i pristupio sam preradi. Naime,visak sa boshpumpe koji se vracao na AC pumpu sam odvojio i vratio u rezervar. Spojio sam ga sa viskom sa dizni jednim T komadom. I odmahvse traktor drugacije ponasa,ljepse radi,bolje vuce.

Najnoviji postovi

Na vrh