• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

zeljkomir

Član
Tu od
25 Velj 2014
Poruka
70
Od kad je kupljen ima problem prilikom paljenja...bio kod autoelektricara i nista nisu sredili kako treba.. treba mu dobar elektricar koji se kuzi u struju...nema nigdje neki servis za njih...

zeljkomir

Član
Tu od
25 Velj 2014
Poruka
70
Da..pali prek anlasera sa šrafincigerom...ali vec mi pun hurac takvog paljenja...i skakanja gore dolje...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
moraš s aparatom provjerit na osiguračima jel sve ok, ako je tamo u redu, kao što rekoh, bravica...
svaki priučeni obični električar ti to more pogledat...
meni je zadnje jedan malac odmah nakon završene srednje to radio...i dobro napravio...

vugor68

Novi član
Tu od
16 Kol 2015
Poruka
29
Pozdrav, molim pomoc,
Prilikom podizanja poluga hidraulika rucica se ne vraca u neutralni polozaj kada podigne poluge do maximuma, kada spustam poluge u donjem polozaju normalno iskoci rucica u neutralno. Kada ukljucujem podizanje na rucici se ne osjeti kao da preskace nekakav zub kako se osjetilo dok je sve bilo u redu. Rucica ide u podizanje gotovo bez otpora i u tom polozaju ostane i kad podigne poluge do kraja samo se cuje lagano sistanje kao da negdje izbija ulje i blago padne broj okretaja motora. Ulja ima i ne vidim nigdje da curi ulje.
Molim savjet gdje da trazim uzrok ovoga.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
buban je razvodnik...s vremenom se navikneš da sam vratiš ručkicu u neutral kad nešto podigneš...to ti je najjeftiniji popravak...
a možeš i razvodnik raskopati... 🤭

vugor68

Novi član
Tu od
16 Kol 2015
Poruka
29
buban je razvodnik...s vremenom se navikneš da sam vratiš ručkicu u neutral kad nešto podigneš...to ti je najjeftiniji popravak...
a možeš i razvodnik raskopati... 🤭
Prije ili kasnije nesto ce se morati napraviti. Ja bih volio prije jer jedno vuce drugo i kad najvise trebas desi se nesto gore jer nije popravljeno ono od prije.Govorim iz iskustva uvijek je tako bilo.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
taj simptom imam na jednom od svojih 5 vladimiraca već 20 godina...niš se nije dogodilo, osim da sad ja ne čekam da sam izbaci niti na jednom čak i od ovih 4 ispravnih... 🤭

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Rastavi i vidi..nije to neka mudrost..opruga ..pločica..
Samo ne vadi klip..taj mehanizam ke sa suprotne strane u odnosu na ručku uoravljanja

vugor68

Novi član
Tu od
16 Kol 2015
Poruka
29
da li to mislite na dio koji je plombiran, taj klip a nalazi se sasvim desno na razvodniku gledano prema prednjim tockovima

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kaj bi mogao staviti sliku?
Koliko se sječam vlado ima dvije ručke?

Ne diraj plobirano.

Svako razvodnik radi manke više na isti način..na slici je jedna sekcija..mehanizam za vračanje je kod strelice..suprotno od ručke

Prilozi

• 20230216_131233.jpg
    20230216_131233.jpg
    15 KB · Pregleda: 8
Posljednje uređivanje:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
treba tu ručku koja ne izbacuje raskopat...niš drugo...vjerojatno tu i ulje curi iz razvodnika na njoj...
a možda je i pritisak u hidrauličnom sistemu nešto slabiji, pa bi se trebalo igrat s pumpom...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Iskakanje ručki se podešava , odnosno pritisak na kojem iskače ručka .
Ali isti su simptomi i ako je pritisak u sistemu nedovoljan , slaba pumpa ili loše gumice u cilindru ili radni ventil ne dihtuje dobro ili ....
Prvo utvrditi imamo li dovoljan pritisak

vugor68

Novi član
Tu od
16 Kol 2015
Poruka
29
Iskakanje ručki se podešava , odnosno pritisak na kojem iskače ručka .
Ali isti su simptomi i ako je pritisak u sistemu nedovoljan , slaba pumpa ili loše gumice u cilindru ili radni ventil ne dihtuje dobro ili ....
Prvo utvrditi imamo li dovoljan pritisak
Pozdrav Savo,
Kako da utvrdim koliki je pritisak ? Ponavljam dolje iskace gore nece i kad prebacujem prema gore na rucici osjecaj otpora na rucici je puno manji isto tako i kad rucno prebacim iz gornjeg u neutral rucica ide dosta lagano i sve se cini nekako klimavo, prelagano.
evo slika razvodnika

Prilozi

• 20230217_082636[1].jpg
    20230217_082636[1].jpg
    46.4 KB · Pregleda: 12
  • 20230217_083028[1].jpg
    20230217_083028[1].jpg
    39.1 KB · Pregleda: 12
  • 20230217_083042[1].jpg
    20230217_083042[1].jpg
    40.8 KB · Pregleda: 12

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
8 litara ga ide u hidraulični sistem, jel baš potrebno tu uštediti? :oops:
iz motora ga se mijenja jer je puno nečistoće i habalo bi dijelove motora, a u hidraulici je dobro...a pritisak u motoru i hidrauliku je neusporediv...
pa mogli bi po tome i obične vode natočit, niti ona se neda stlačit...:cautious:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Da odgovorim ovo za iskakanje
Sad već imamo moguću dijagnozu.
Ona opruga koja vraća šipku u centralni položaj ima podloške sa obje strane , e vjerovatno one ribaju ili zapinju , možda je i opruga pukla.

Jer iako se kuglice uvuku (naredba za iskakanje) nema šta da vrati šipku na nulu.

Darijuse , znaš ti dobro da je jako velika diskriminacija prema ovim sovjetskim ragama.

vugor68

Novi član
Tu od
16 Kol 2015
Poruka
29
Narucio sam set gumica i brtve za razvodnik. Cim stignu idem u rastavljanje pa sta bude. Pokusat cu skinuti taj donji dio razvodnika u kojem se nalazi opruga o kojoj Savo govori jer mi se cini da bi moglo biti lakse nego skidati cijeli razvodnik pa onda rastavljati, mislite li da je to moguce ili mora cijeli razvodnik van na stol.

Najnoviji postovi

Na vrh