• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

M

milicevicm

Guest
Samo vas posmatram !
POZDRAV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evo vidim da ste se dotakli teme-kuke.
Pa rekoh da prijavim da smo dobili gratis kuku za autoprikolicu.
Čovjek je napravi istu konstrukciju kao što je orginalna i još je izvršio atest te kuke.
Prvo nam je mislio prodati,a mi nismo htjeli i kada smo došli po traktor on nam pokloni tu kuku.
Sada slike nemam,kada slikam staviću je.
Hoću da imate čitav uvid u makinu.
Samo dajte ljudi što više slika.

V

VOJVODJANIN

Guest
sta su se svi ucutali ili se nista ne desava ili ste zauzeti ciscenjem snega

Krle

Član
Tu od
21 Stu 2010
Poruka
314
Ja sam napravio nešto slično - kuku za kopčanje autoprikolice. Ta kuka (s kuglom) natakne se u srednju rupu poprečne poluge, i još ima dodatak koji se spoji na standardnu donju kuku traktora, da se sve to ne bi okretalo u vožnji..

Ma nema potrebe za tom donjom kukom. To da se ne okreće može da se reši samom konstrukcijom kuke koja se kači na poluge. I kod nas ima na vašarima gotova kugla za auto prikolicu koja se na takve kuke postavlja umesto klina i pričvršćuje se maticom, samo ne znam kome to treba jer je kod nas zakonom o bezbednosti saobraćaja zabranjeno da traktori vuku autoprikolice.

to nije loše rješenje......samo trpi hidraulika.....ja imam isto, ali gore kopčam i lance, da stoji na njima,a ne na hidraulici...

A kad vučeš plug ili setvospremač, da li i tada hidraulika trpi?

Krle

Član
Tu od
21 Stu 2010
Poruka
314
Inače, čuo sam da kugla za auto prikolicu može da se napravi od spone od FAP-a bez prestrugavanja - ista je dimenzija kugle.

V

VTZ

Guest
Ma nema potrebe za tom donjom kukom. To da se ne okreće može da se reši samom konstrukcijom kuke koja se kači na poluge.

Pa kod mene je sve to u jednome komadu - prednji dio je u obliku omče koja se natakne na donju kuku, otraga je kugla s vijkom, koji ide u rupu poprečne poluge.. Rijetko koristimo auto prikolicu s traktorom, ali ponekad dobro dođe.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Ma nema potrebe za tom donjom kukom. To da se ne okreće može da se reši samom konstrukcijom kuke koja se kači na poluge. I kod nas ima na vašarima gotova kugla za auto prikolicu koja se na takve kuke postavlja umesto klina i pričvršćuje se maticom, samo ne znam kome to treba jer je kod nas zakonom o bezbednosti saobraćaja zabranjeno da traktori vuku autoprikolice.

A kad vučeš plug ili setvospremač, da li i tada hidraulika trpi?

naravno da trpi......al puno više.....npr. vozim prikolicu, koja sa teretom ima 3T......a to nije isto ko i sjetvo spremač.....

kažem, nije loše rješenje, čak je i odlično, s obzirom da imaš izbor visine.....samo, ja imam lance, da netrpi hidraulik......a i pri kipanju,ako digne hidrauliku do kraja pa onda kipu......ovisno od traktora do traktora, imam IMT, ne vladimirec, pa neznam kako je kod njega......

V

VTZ

Guest
......a i pri kipanju,ako digne hidrauliku do kraja pa onda kipu......ovisno od traktora do traktora, imam IMT, ne vladimirec, pa neznam kako je kod njega......

Kod Vladimirca su dva hidraulična razvodnika, jedan upravlja s polugama traktora, drugi je za dodatne priključke. Radi se o dva neovisna dvokružna sistema, tako na pr. možeš istovremeno tjerati poluge hidraulike prema dolje, i kipati prikolicu.

V

VOJVODJANIN

Guest
prijatelji kako sam i obecao slike sam uradio pa cu probati da postavim da vidite moju masinu svasta nesto 3 001.jpg

svasta nesto 3 002.jpg

svasta nesto 3 003.jpg

svasta nesto 3 005.jpg

V

VTZ

Guest
Jel to Mehanika Orašje napravila kabinu po mjeri za Vladimirca? Fali ti druga ručica mjenjača - reverzer.. :roll:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
a evo i moga danas u kanalu :rolfer:
kanal je bio bliže nego što sam ga očekivao :finga:

izvukao me kolega sa autom SUMARU 4X4 , lako

image0034d.jpg

V

VOJVODJANIN

Guest
uspelo je voleo bih cuti misljenje iskusnijih vozaca kako im deluje na prvi pogled

V

VOJVODJANIN

Guest
Jel to Mehanika Orašje napravila kabinu po mjeri za Vladimirca? Fali ti druga ručica mjenjača - reverzer.. :roll:

neznam za kabinu tako sam ga kupio, a sto se ti;e reveryera kao sto sam rekao cim jaganjci odu krecem u prepravak

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Kod Vladimirca su dva hidraulična razvodnika, jedan upravlja s polugama traktora, drugi je za dodatne priključke. Radi se o dva neovisna dvokružna sistema, tako na pr. možeš istovremeno tjerati poluge hidraulike prema dolje, i kipati prikolicu.

nisam znao kako je kod vladimirec-a......kod mene, ako hidrauliku dignem do pola,i tako držim, onda diže kipu,ali ne i hidrauliku......a kod 539 sam vidio da poluge hidraulike moraju biti skroz gore da može dizati...... :drinkers:

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Savo,prijatelju,jel to GPS opet nije radio?Prokleta elektronika na tim Vladimircima,to im je stvarno mana,sljedeća serija kad dođe,treba to malo preštelati pa da satelit počne funkcionirati kako treba!
Bitno da si ti čitav i da susjed nije jurio lopatom na tebe!:axe:

V

VOJVODJANIN

Guest
pitanje za VTZ procitao sam da si radio sa setvospremacem od 2,40 dali je vladiki tesko sa njim.Pitam jer imam u ponudi jednog od 2,20 sa daskom i duplim rotorima.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Nista zasad prijatelju,čeka se povoljna prilika.Čak je i jedan T40 uletio za sitne novce.Trebal bi čoveku dati jednu hidrauličnu pumpu i 6000 kuna.To mi se čini dosta povoljno,a ima i jedan Vladimirec isto za male pare,pa se dvoumim.T40 je bez prednje vuče,to me baš i ne privlači,a ne trebam zasad jači traktor od Vladimirca.Idem sutra na teren,pa ako se ne proda Vladimirec,otišel ga bum pogledati,pa ako se dogovorim sa gazdom i nađem šlep službu,onda bi se to moglo dovleči doma.Da,još je sa jednom ručicom menjača.Al to ide u izmjenu odmah ako se kupi.

V

VTZ

Guest
pitanje za VTZ procitao sam da si radio sa setvospremacem od 2,40 dali je vladiki tesko sa njim.Pitam jer imam u ponudi jednog od 2,20 sa daskom i duplim rotorima.

Točno, imao sam taj sjetvospremač nekoliko sezona, onda sam ga prodao. Traktor ga je mogao vući po oranici, ali zbog njegove ukupne dužine, i dva valjka na kraju, morao sam naprijed staviti 4 utega.

Hidraulika jako trpi, točnije cilindar, jer to je stvarno spremač za veće traktore. Teško mi je dati savjet napamet, najbolje bi bilo da zakopčaš taj od 2,20 širine, i isprobaš kako to radi. Ako je pretežak, uzmi onog od 2 metra širine.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Savo,prijatelju,jel to GPS opet nije radio?Prokleta elektronika na tim Vladimircima,to im je stvarno mana,sljedeća serija kad dođe,treba to malo preštelati pa da satelit počne funkcionirati kako treba!
Bitno da si ti čitav i da susjed nije jurio lopatom na tebe!:axe:

ovlažila elektronika :mrgreen:

nisam probao kačati sjetvospremač ali mislim da bi mu ne bi trebalo kačati veći od njegove širine , jer ipak ti treba brzina kretanja da bi on radio kako treba , a ono što izgubiš na širini dobit ćeš na brzini jer izbor brzina u vlatka za tu radnju je odličan
moja preporuka 180cm

@hrvoje
6000 je ništa para za traktor , jeste nedostatak prednja vuča ali možda ti je to bolja opcija nego vlatko , eventualno posle da nabaviš prednju vuču , u srbiji je oko 500e kompletna polovna

ti opet znaš šta je tebi najbolje jer veliku ulogu u odabiru traktora igra njegova namjena i stepen iskorištenosti

V

VOJVODJANIN

Guest
VTZ hvala na brzom odgovoru. I meni se čini da je malo pretežak ali ajde da pitam nekoga sa iskustvom.A prodavac ko i svaki prodavac hvali svoje, ispada da ga mogu vući i bez traktora toliko je lagan.

Na vrh