Re: Voda
tine kaže:
Emy, nije da te obeshrabrujem.
No, potraga za vodom ima i svoj dio u papirologiji, dozvolama, koncesijama itd.
Ma nema toga kod nas Tine, cak sto vise valjalo bi pozuriti s tim iskopavanjima dok to zakon ze zabrani. Trenutno se kod nas moze busiti i raditi na zemlji sta hoces, a za bunar mi ne treba nikakva dozvola.
Dozvola treba za neke stvari ako ih radis betonom ili zidas recimo, vidio si gdje je u mene stala napravljena je bez dozvole, struju se privukao od kuce a i vodu s kucnog sata. Tako da nema problema s tim jer sam po pravilu tebao sve papire da sredim i to bi me kostalo 3 krave, a ovako sam napravio stalu na crno, kupio 3 krave i radim. A ako za koju godinu i dodje inspekcija sta mi mogu...nista...mogu me samo natjerat da legaliziram objekt a to podrazumjeva novac od one 3 krave s pocetka a valjda cu za koju godinu u stali imati bar 6.
Situacija je takva da se to kod nas bas i ne gleda osim ako se radi o kucama, zgradama, ili gradskim sredinama itd. sto se tice sela i trazenja vode mozes kopati kolko hoces samo da ne ugrozis svvoj ili tudji zivot.
Tu situaciju treba iskoristiti sto prije.
puknuti kaže:
Moj tata je uz pomoč rašljara došao do zdenca takoreći na brijegu
A sad sta li je rasljar???
Kontam kaže:
Voda je obično gdje je hladovina, visoko drveće, jer su oni za svog vijeka napravili akumulacijske bazene kod korjenja. Tako sam je i ja pronašao kod 50 godina starih bagrema
Ja gdje mislim kopati ima jasena, pa su sjeceni pa opet narasli preko nekih 20-30 metara visine a tu je i ona bazga samo je posjecena a ujedno je i gotovo najniza tacka u zoj dolini.
Moja je namjera vodu za kucu upotrebljavati iz gradskog vodovoda, jer ipak je sigurnije, ali za stalu i vrt i pranje auta, masina itd. gdje idu velike kolicine narocito ljeti koristiti zivu vodu.