• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
pravi namočni kak bi mi rekli... ovi sa žetvom pšenice se baš i nebi složili ali bude se i to riješilo...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Oko četiri me probudio strašan prasak ko da je raketa roknula i raspršeni bljesak, činilo se jako blizu kuće od dvorišne strane. Malo potom baš tiha grmljavina negdje daleko. Potom, nakon koju minutu je počela padati sitna kišica. Izašli smo vidjeti u dvorište ima li gdje okolo kakvog znaka udara groma, ništa se nije vidjelo, sve ok, pa smo otišli spavati. Oko pet su me probudili glasni glasovi susjeda iz njihove kuće - isto imaju otvorene prozore, sin je roditeljima objašnjavao o svjetlosti iz utičnice - ako sam dobro polovila - i veli, probao je svjetlo, imaju, mislim i da je računalo ok. Više budem znala dok se vidim uživo sa njima. Inače nikakve oluje nije niti prije niti za vrijeme niti poslje bilo, je malo vjetar puhao, ali više - manje mirno je počelo, a sada potpuno mirno pada sitna kišica.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
Kod mene bilo malo kiše,samo prašinu pokupilo,ali je zato u pravcu Slovenije bliskalo da se sve prašilo

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Upravo sam projerio na vrtu. Namočilo dobrih 15 cm u dubinu. Spas za grah jer je počel žutjeti od suše

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kod nas opet skoro pa nista, padala kisa nekih 5 min i stala.
Nije posteno ni prasinu pokupila.
Sad se kao nesto oblaci, mozda jos koja kap padne do navecer.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
svugde je tak nažalost...ja imam još neke sitne zalihe kišnice za vrt, al s obzirom da nema kiše na vidiku nebumo dalje previše zalijevali...iako gledam sad za čakovec...nekaj pokazuje da bi drugi tjedan mogla biti kiša...znam da je to daleko i da se može još 100x promjeniti ali moguće da padne nešto...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Kod nas isto prži ko nespašeno, kiše ni na vidiku..

Ali ove zemlje s velikim udjelom gline se ne daju...

Jučer i prekjučer u voćnjaku išao sa vibro kultivatorom. I drugi prohod jer u prvom nije htjeo sav korov riješiti.. Izbacuje vlagu na površinu.. I to lijepo vlazno ispod..
A kiše nije bilo ohoho..

Prošle godine podrivo sa vocarskim podrivačem na 60cm..početkom 8. Mjeseca..

Ovo proljeće prije kiše na proljeće išao sa kopljima da što dublje otvorim da se upije kiša. I nakon kiše "zatvarao" brazdu tanjuračom...

Očito je u kombinaciji sa glinom experiment uspio... Jer vlage ima na 10-15 cm dubine. I to lijepo vlage.

IMG_20220718_191025.jpg IMG_20220718_191043.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,912
Ekipa ne znam kako vi, možda je to samo do mene. Ali evo i moji ukućani... Za sada osim što nema kiše i nije baš neko ubojito ljeto. Prošle godine je bilo stvarno kriminal. Pola ljeta nisam mogao spavati...

Noci su fino hladne, rashladi se kuća. Može se spavati. Tako da za sada i ne vidim neku pretjeranu senzaciju od ovog ljeta (da se razumijemo ovaj post nije negacija klimatskih promjena, nego samo komentar trenutne mikroklimatske situacije kod mene doma).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Suša je, istina. Definitivno se vide i osječaju klimatske promjene. Ali ovo kaj veli @zoran89 je istina. Ovo ljeto je bilo, za sad, samo par noči da se nije moglo spavati. Ovih dana ja se pred jutro i zavučem pod jorgan planinu

Najnoviji postovi

Na vrh