• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Kad se razmisli, uvijek se nađe rješenje, makar i alat nije baš primjeren. :love:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Stolac je bio sigurnosni element, protiv nesmotrenog nalijetanja na zidarsku špagu, bez sjedišta 🙃🤓

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
novi toplinski val se najvaljuje...iako mi se čini da ovaj nije ni prošao...noći su zahladile...ali preko dana je dovoljno toplo da sve gori...pojedini kukuruz se još nekako drži ali mislim da će i to nastradati..nešto pokazuje kišu moguću za vikend u međimurju ali ne vjerujem da će nešto pasti...a i ako padne 5-10l neće ništa pomoći...treba barem 2 dana kiše da nešto natopi...ja zelenu gnojidbu nisam ništa stavio jer jednostavno nema smisla u ovaj prah išta stavljati...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kod nas nekim kuruzama više ne pomogne niti 100 lit kiše na metar, na preveliku žalost vlasnika tih parcela. Ima ih koje se još nekako "drže" ali, da je suša napravila zlo kuruzama, je 😥

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kukuruz koji se držao do ovog toplinskig vala je počeo obarati klipove. Jučer je palo oko 7.5L kod nas, ali prekasno, najavljeno je još kiše, ali i novi toplinski val, tako da je to sve jalovo...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja gledam na svome cvijeću i ukrasnim grmovima, kada padne malo kiše, zapravo ta mala količina vode biljci napravi štetu.
Neko cvijeće i grmiči su se držali u potpuno suhom tlu bez problema - naravno, nije to uopće raslo i bilo "veselo", bilo je "zamrznuto" u trenutku, ko kada se slika na tv zaledi, a par dana nakon kiše jednostavno su počeli krepavati i za malo vremena se osušili. Tako sada imam desetak grmića koje ću na jesen saditi nove. Prošle godine sam zaljevala redovito pa su neki propali jer je korijenu bilo i vruće i vlažno.

Tako da malo kiše niti šta znači niti joj se veselim.
Želim kišu ko nekada - moraš ići špricati zlatice a kiša pada tri dana dan i noć, i kada stane još tri dana ne možeš sa traktorom na njivu, a tebi kosa na glavi u jež pozi od nervoze jer zlatice jedu i po kiši........

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Zdravo živo moji forumaši,još uvijek na moru kod Pelješkog mosta.I ovdje bi trebala kiša,neće pa neće,proba sa unucima ples kiši no zasada ništa,moraćeđo danas ponoviti i više se uživit.
Sprovodi se program glad,suše,požari pa nato obilne kiše i nevrijeme.Nedo bog obilnije kiše u Zagrebu,sve će plivati (kao juče Sarajevo)jer zlotvori namjerno zanemaruju kanalizaciju,naravno i civilnu zaštitu kao i obranu od požara i sve to po čitavu Balkanu a narod je slijep.
Nemogu da shvatim da velika većina još spava i neshvaća što nam se dešava,no spoznaje milom ili silom.
Ne želim da vas plašim već upozorim,pratite znakove i povežite. 👨‍🌾

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@hotela ja upravo častim svoje dečke/unuke sa sladoledom, ne pada mi na pamet da s njima kuham ocat i plešem na sredini dvorišta pijani ples 😂🤓🙃💥🥂.
Daj se napokon odmori, opusti i napravi refreš u memoriji, da prestanu te tvoje noćno/dnevne more i urote. Budeš si svu obitelj frustrirao 😂🤓.
Idi na izlet, na Pelješcu ima jako fino crno vino. Dio moje omladine je baš sad tam i tipkaju da jaaaaako uživaju.
Uživaj i ti u odmoru, nama u VŽ prijete s novim toplinskim valom, sve iznad 30 🌞💥🥂🍷😏

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Fala kolega plus,upravo pijem ercegovsko crno od tetke,miris roštilja mi širi nosnice,Mladen upravo pjeva....pijem,pušim loše mi se sprema.
Danas opet feštamo,a obaveze su obaveze,ja svoj zavjet ispunjavam,Nebojse nisam puknul,jes da me familija nerazumije ali to sam znao,no polako shvaćaju. 👨‍🌾 :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Puknul si ti ko tikva, hajde, vrati se polako u normalu. Pelješac nudi kvalitetno vino, probaj... Obitelj ti bude sretna dok ti budeš dobre volje i veseo 🍷

Najnoviji postovi

Na vrh