• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,600
Nevrijeme poslje veikih vrućina je za očekivati, to je točno, ali kao što kaže @swizach ja u mojih 48 godina ne pamtim ovakav vjetar, pričao sam i sa puuno starijim ljudima od 90tak godina, nikad ga nije bilo takvog. Bilo je, naleti, poruši par stabala u selu, izvali kojeg hrasta u šumi, skine gdje koji krov i to je to, ovo sada je...katastrofa. Bilo je i danas nevrijeme, ne znam koliko kiše ali kanali su puni vode, bilo je i vjetra ali ni blizu onome od neki dan...al jebatga
 

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,355
Kod mene je pala normalno kiša. Evo i sad dolazi za danas. Gledam kod vas pa to je strašno. Ravnice su bile na udaru, kao da je prošao tornado.
 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,587
Ajde vidite koja je ovo sila bila. Pokoseno kao srpom. I recimo fronta je imala ovakav potez dobrih 10-12 km zracne udaljenosti
 

Prilozi

  • FB_IMG_1689987838441.jpg
    FB_IMG_1689987838441.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 69
  • FB_IMG_1689987824815.jpg
    FB_IMG_1689987824815.jpg
    50.2 KB · Pregleda: 68
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Čemu je služio taj toranj?
Dalekovod.

Palo je 4 komada u Srijedu, sinoć je palo na više strana, neka sela neće imati struju vjv ni danas ni sutra.

Julerašnji nalet je bio puno jači od onoga u Srijedu, nema objekta koji nema štete.

Mi smo jučer naše snage DVDa rasporedili u tri ekipe, jedni čiste po selu, jedna ekipa prema drugom selu i treća prema trećem selu, tako da smo u svega sat vremena očistili glavne ceste koje su pod našom jurisdikcijom.

Bilo je svega, od drveća, kojekakvih objekata, predmeta, izvlačenja kamiona, automobila, regulacije prometa, ispomoć HEPu jer je puno žica i bandera palo, strava...

Dva kamiona, kombi vozilo, bager iz komunalnog, telehander iz lokalne firme i traktor za šlepanje.

Tako da veoma zanimljivo.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011
Reci mi kad je u slavonijo deralo 180 km/h. Ovako nikad tu nije bilo. Milijuni kubika na vrpama. Milijarde eura stete
Ti izgleda nisi shvatil moj post. Ja ne velim da je bilo ovak velikih nevremena, obično je bilo više lokalno, a sad je zahvatilo ogromno područje, čak i više država.
Htel sam samo reči da na to danas možda malo drugačije gledamo jer novinari to napušu na sva zvona, a ovaj put je uz to sve i metropolu zahvatilo..... ovo drugdje je manje bitno bilo oduvjek, nažalost.

Neznam za Slavoniju jer tam ne živim, ali pamtim da je okolicu ZG-a znalo poharati i prije. Sječam se u mom kraju nevremena još kad sam mali bil i strah me bilo grmljavine, a mama i tata su na poslu bili.... a ja glavu pod jastuk.... Bilo je srušenih vočnjaka, vinograda, štete po usjevima, polomljenog drveča, leteli su krovovi.... ponavljam, nije bilo burno ko ova dva u kratkom roku na velikim površinama, ali pamtim ljetne nevere i od prije.
Ovaj video sam ja snimil prije cca desetak godina

 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,587
Malo nevezano uz nevrjeme al jos jedna stvar. Nocas oko 00:05 tri su aviona u formaciji preletila preko pz. Dosta visoko. U 2:48 smo poispadali iz kreveta avion (vojni???) Je preletio blizu mene imo sam osjecaj daje na 500 m bio i ode negdje prema Papuku. Cemu? Zasto?
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011
Nemoj, pusti to na stranu, znamo (barem ja) iz kog razloga si se baš na moj post naklatil.
O tome treba razgovarati ali ne na forumu jer takvi razgovori dovode do nepotrebnih trzavica na forumu ;)
I iznad mog kraja je jučer prije nevremena proletel zrakomlat sa duplim elisama, ZJ ti to također može potvrditi ako ga je slučajno videl.
Malo jače je puhal vjetar i iz tmurnih crnih oblaka je opala malo jača kiša. I sreča po nas da je bilo tak, a kaj bu danas (pošto opet najavljuju prognostičari nevreme) bumo vidli.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Imaš kakve informacije kak je @Marko355 prošel? Spominju da je tam bilo najgore.
Ne znam, UVI nam je pao pa ne vidim izvještaje sa terena u Vukovarsko-Srijemskoj. Ali da, taj dio oko Županje je najebao da su šupe i pomoćni objekti srušeni, čak i neke kućr.
E sad, opet govore oni koji su išli pomoći prijateljima i familiji tamo da je i to diskutabilno kada se pogleda kako su npr. limeni krovovi bili postavljeni i neke šupe uzidane.

Naravno, šteta je šteta i tu nema pogovora...

Šibnem ti PP sa podacima.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Malo nevezano uz nevrjeme al jos jedna stvar. Nocas oko 00:05 tri su aviona u formaciji preletila preko pz. Dosta visoko. U 2:48 smo poispadali iz kreveta avion (vojni???) Je preletio blizu mene imo sam osjecaj daje na 500 m bio i ode negdje prema Papuku. Cemu? Zasto?
Ja mislim da mi nemamo ispravni vojni avion..još manje dovoljno hrabrog pilota da zajaše naš vojni avion.

Još u vijetnamskom ratu se utjecalo na prognozu..pa?
 

Najnoviji postovi

Na vrh