• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
882
Juče kod nas od 8 ujutro do 8 na veče.

50161883.jpg

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,235
Ma.jos kak tak s kisom...ali ovo sto ti tuca napravila je bas zalosno...u 5mj tuce...nepojmljivo...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,158
Kod mene lagana kišica al jako puše i zahladilo 8° u 45 minuta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,927
Kod mene se temp u 45 min spustla za čak 12°C, s 25,2 na 13,1°C. Fala Bogu, dež je baš dobrog intenziteta, između 1 i 6 lit/h. (y)

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,745
I kod mene katastrofa,, povrh svih ovih svjetskih sranja, dolazi nam gladna godina,,mi na selu koji nešto proizvodimo onak i preživimo a kako ovi u urbanim dijelovima,

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
877
Miriše na katastrofu....40 dana bez kiše je iza mene, i nema naznaka da bi slijedećih 10 dana moglo išta pasti...
Isto kod nas okolina Maribora. Kad izađem vam kuče, kao da stopim u peč. sutra navečer obečano samo je nekva oluja kod 35 stupnjeva. Napravit sigurno če više sr...nego koristi. Ratovi svuda kao neko napomenja gore. Možda bi nam bilo i na Marsu bolje. Mislim nam malim ljudima, bez ovih velikih riba, koje ratuju.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,417
Ja sam potrgao betonski stup sa traktorom i išao ga zamijeniti, pošto je bio mini bager u blizini, zamolio sam ga da mi ga otkopa, na 70 cm nema vlage ništa, par metara dalje mi je vrt u kojem imam kap na kap i krumir natapam sa pumpom koja baca kubika u minuti, po par sati. Tak da u 40 dana ostane tak suho, nisam ni u crnoj prognozi mislio. Kukuruz mi se muški drzao do prošlog tjedna a ovaj tj. Je pokleknuo, već se suši odozdo. Svi listovi su savijeni, osim jedne parcele koja je na ilovaku, i tam di sam sija delkab, on još nije pokleknuo, ali do subote se bude i on sfrkao.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,088
Stvarno zanimljiva situacija, u 5. mjesecu je bilo previše kiše, barem kod nas, onda se nadaš da konačno prestane da mogu pofrezati, jer je unutra bilo dosta mokro, a sad se moliš za svaku kap kiše. Tako da, suša i kod nas, zalijevamo svaku večer ono što možemo, snalazimo se, a do kad će tako, vidjet ćemo. Za sutra su najavili kišu, moguće i nevrijeme popraćeno tučom. U svakom slučaju mislim da će biti borbe ove godine.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,417
Kod mene se na vrtu sve dobro drži, obzirom da sam krenuo navodnjavanje nakon 2 tj bez kiše ali je problem što cvjetovi i plodovi jednostavno odpadaju sa bilje. Čak sam stavio blizu vrta dvije kornjače radi boljeg oplodivanja ali za sad sve to ide jako sporo i teško...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,570
Kornjače su spore pa se time i sporo oplođuju bez obzira kamo da ih premjestiš. Nije ni njima lako stalno nositi onu kućicu sa sobom.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,235
teško da će nešto pomoći biljkama oko oplodnje po ovoj vrućini...pisao ti je Darijus ranije..mahune,grah sve će odbaciti cvjetove...meni su paprike u plasteniku odbacile cvjetove...vani se još dobro drže jer imam mrežu kao sjenilo pa nisu cijeli dan na suncu, sve je malčirano i ima ispod lijepo vlage...luk i češnjak uopće ne rastu, odnosno jako sporo...njih u pravilu nikad nisam zalijevao, sad moram i njih...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,838
Nema tu sreće na ovim temperaturama.

Malo folijarno kalcij i bor da pomognu i nadati se boljem..

Najnoviji postovi

Na vrh