• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,142
meni se čini da si samo isprobava teren...kod mene se samo zabijelilo, i sad se već sve otopilo.

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,318
Poznato je da je lijepa naša smještena u području gdje jednom u sto godina padne snijeg pa nije ni čudo što je iznenadio zimsku službu

• Haha
Reactions: ZJ

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
198
Ili oni što se žale što ulice i pješačke staze nisu očišćeni -_-
Kod nas u općini počeli neki mještani dostavljati prigovore zbog toga jer eto nisu zaposlenici komunalnog očistili u roku 2h snijeg. Uzmi tu lopatu u ruke, začepi i počisti bar ispred svoje kuće!

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,169
Deda Marek, slažem se sa komentarom. Non stop sam na cesti ko da ne velim kaj. Općenito je sipki snijeg ( koji pada na - predznaku ) uvijek teže očistiti jer ga jako malo ima, večinom se soli samo. Po meni ( al sad me budu kamenovali )takvi snijeg je najsigurniji za vožnju. Tko ima zimsku opremu, nema straha.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,228
Ne govorim na pamet. Skoro 40 let za volanom kamiona i 10 let zimske službe. Ali u vrijeme kad ga je krkalo pošteno. Tak da vjeruj mi,nagledal sam se i naslušal svačega. Ja prejdem z ralicom i debil zove na općinu da sam mu sneg na ulaz narival. Pa valjda sam ga trebal v ruksak trpati i odnesti. Ovo sad je pjesma za vožnju. Naravno ,ak nisi lovu za gume v birtiji ostavil 🤭

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
446
Nije to toliko do ljudi koji odrađuju - nego do generalne organizacije posla. Ja živim na županijskoj cesti (koja se za par kilometara nastavlja na državnu cestu) i to su dva potpuno odvojena svijeta po pitanju održavanja ceste, košnje bankina, čišćenja snijega.... barem 95% prometa sa te državne nastavlja na ovu županijsku - i onda počinju problemi (jer ta državna cesta vodi doslovno na šumski put koji ponosno nosi sve oznake te državne ceste). Navodno županijsku cestu trebaju održavati neki privatnici koji su dobili ugovor (valda sa županijskom upravom za ceste) i sukaldno tome se održava (ljetos se jedva jedvice bankina kosila). Državnu cestu održava lokalna cestarija koja prilično bolje odrađuje sve poslove. Kako sada više ne održavaju žuanijski dio ceste a imaju jednaki broj ralica kao prije - još brže počiste svoj dio.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,521
Ne pada jako, ali ga ima. Već sam šest puta danas počistil stazu kaj vodi u podrum. I još bum dva-tri puta navečer jer to mora biti stalno prohodno. I hitil bum i sol, nesme biti sklisko jer ta relacija i po suhome zna biti dosta riskantna. :ppozdrav:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,395
Ja znam da mi sad malo koji o vas bude veroval, ali oni koji su nekad bacili pogled u bunker mog auta znaju da su unutra po ljetu i po zimi dve zimske gume na koje su montirani lanci, krokodilka, kutija sa alatom, kablovi i obavezna višenamjenska lopata.
Normalno, na autu su ljetne gume

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,395
Ne pada jako, ali ga ima. Već sam šest puta danas počistil stazu kaj vodi u podrum. I još bum dva-tri puta navečer jer to mora biti stalno prohodno. I hitil bum i sol, nesme biti sklisko jer ta relacija i po suhome zna biti dosta riskantna. :ppozdrav:
Sol obavezno, nju kad poližeš to ti prije pila dojde ko aperitiv prije jela.
Ak se zmisliš to su i kravicama davali....

Zmenil bi ti to, ali gda? :cool:
Nisam ja baš tak leni, prije cca mjesec dana sam skinul zimske i stavil ove ljetne.
Zašto, e to je več pitanje za sunčane naočale

Najnoviji postovi

Na vrh