• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,329
Ako dimnjak nije pri samom sljemenu krova, provjeri opšave oko dimnjaka i stranu dimnjaka prema sljemenu. tu je najveće opterećenje vodom. Možda je našla put u unutrašnjost dimnjaka. Iz podatak vodomjera može se preračunati koliko vode je moglo nacureti izravno u dimnjak. To se sigurno ne mjeri litrima.
Imam 2 dimnjaka, na nijednom nije kapa. Za sad, nakon 38 godina, nemam problema s vodom u dimnjaku. Oba dimnjaka su schiedelova.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,500
To je on, šidel je, nema kapu, vani je obzidan i sve po pravilima, ali sad je nastala neka luda priča oko njega, neznam još ...

1000043133.jpg

Ja na žalost sad ne mogu na taj krov, budem zamolio susjeda, dok donese kapu i za njega da on sve pregleda. Nigdje oko njega ne nalazimo vlažno, ili da kaplje na tavanu, ide nam kroz kuhinju prema dolje u podrum, sve suho izvana, ništa vidljivo. Čisti problem i zbunjola.
@iwanho hvala.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,292
Nazalost, ali dns bus isto videl dal ti bude teklo unutra ili ne...najava je kao i jucer,moguce i malo jace...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,994
Sreca kod nas ni kapi...
Sto se tice limenih kapa na dimnjacima. Moji roditelji su radili novi krov pa su i nove dimnjake izidali od tavana do kraja iako ih ne koriste, naravno betonski zavrsetci i limene kape.
2023 kad je 'malo' jace puhalo jedan betonski zavrsetak sa limenom kapom je zavrsio preko terase na dvoristu, a drugi preko krova na terasi.
Racun za popravak krova je bio onako...malo veci.
Tako da nikakva jedra nece kod mene i mojih vise na krov.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,500
Nazalost, ali dns bus isto videl dal ti bude teklo unutra ili ne...najava je kao i jucer,moguce i malo jace...
Pa nisam oduševljen s takvom mogućnosti, ali ako bude nevrijeme budem dežurao u podrumu u pokušaju da otkrijem otkud bude eventualno "zviralo", :cry:
A moj mobitel predviđa novi potop, evo što nudi za večeras:

1000043137.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh