• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,955
dočim se temperatura digne za 0.1 celzijus iznad ili ispod zamišljene linije, netko počne vikati "klimatske promjene"...a ostale ovce bleje za njim...
U odnosu na što sad imamo klimatske promjene?...kak znate da nije dio prirodnog ciklusa grijanja i hlađenja planete? 30 godina u vremenskoj crti ne znači niš...
Pogledajte stare krovove, svi su u špicu, jer su se morali obraniti od snijega još pred samo 100 godina kad su vikali "mini ledeno doba"...sad je vruće...morti bu još jače vruće, a morti i nebu. Isto tak morti bude nafte, morti nebu...tj. već je trebala odavno bit pofafana iz zemlje, a mi glumiti mad maxa...sad to moremo (vruće je), al bar imamo nafte i struje.
Ja sam osobno zaista uvjeren da ću sve ovo preživjeti, tj. mene će izdržati dok ne umrem. Nigdar ni bilo da nekak ni bilo, nit nigdar ne bu, da nekak ne bu.
Ovo je za temu poučne priče,mudre misli.

• Like
Reactions: ZJ

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
154
Tu lijevo je jedna od bestija koja mjeri kaj i od cega se topli planeta. 10let sam ih slagal. sve su amerikanci_i_britanci. Kad sam skuzil da okrecu grafove da bi na tv-u zgledalo kak su si zamislili dal sam zadnji lauf i gudbaj (algor fala za se peneze bili su taman aman). Pripovedal sem kak to Vladimir Paar sve tumaci i osporava i tu su prvi put posumnjali na moju odanost led-agendi. Kad sem pocel srati rekli su da vise nemerem ni da se klatim. Sad se klatim po forumu.
Priroda se uvijek pobrine za sebe, mi smo visak, ali to sa co2 i ch4 nema puno kontakta barem po ppm i ppb brojkama koje covjek izzraci u atm. za svaki plin.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
828
'Klimatski modeli' koji su pokazivali kako se planeta zagrijava navodno radi količine CO2 (pa se politički odlučilo na osnovu tih zaključaka da se emisije moraju smanjivati pod svaku cijenu) uopće nisu uzimali u obzir aktivnost sunca, a poznato je i dokazano da sunce (praktički glavni izvor eneregije na planeti) ima periodičnost u svojoj aktivnosti. Inače kada želiš dokazati neku svoju agendu onda uvijek možeš izgraditi model koji će prikazivati točno ono što želiš. Jer model je samo model, predviđanje, bajanje (to se podrazumjeva). Ali kada ti model postaje osnova za političku odluku..... onda to može biti krajnje opasno.
Mi plaćamo danak činjenici da su oni eko-aktivisti koji su se nekada vezali za šine kada je trebao proći vlak sa nuklearnim otpadom - sada stasali i domogli se vlasti, ali agenda u glavama im je ostala ista. To je neuka i priprosta ekipa kojoj ne možeš objasniti neke jednostavne koncepte (poput toga da u električnoj mreži moraš uvijek proizvoditi toliko energije koliko i trošiš), a njihovo elementarno neznanje i bajanje sada plaćamo svi skupa.

• Volim
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,138
Jedan učeni čovjek, fizičar, inače lijevi, napredni... rekel je da je ovo s emisijama CO2 glupost i velika šteta.
Naime, nikad u povijesti (njegove riječi) nije bila tak niska razina CO2 ko danas i da biljke ne rastu baš kak bi trebale (a CO2 je "hrana" za biljke, opet njegve riječi).

Ak on to veli, onda mi je jasno da je klimatska agenda samo načim tiranije, pljačkanja i oduzimanja slobode malom čovjeku...

Najnoviji postovi

Na vrh