Prelistal sam forum, ali o tom ništa za pročitati. E sad. Uza sve radove i planove, jedna bi opcija bila i taj alternativni vrt gdje sve ide pod slamu ili sijeno. Prednosti i mane mogu se naći na netu ali ima konkretnih stvari koje nemam baš koga pitati
- Jedna od njih je npr. je li dovoljna trava odnosno sijeno ili mora slama
- koliko sezona treba da bi sloj zemlje ispod postao rastresit, plodan, rahli ako govorimo o skroz "mrtvoj" zemlji.
- prema nekima, sve sto se poreže ili iscupa na vrtu( biljke, njihovi dijelovi ili cijele..stabljike, grane) ostaje na gredicama kao sirovina za kompost. No neće li se na taj nacin povećati i mogućnost prenosa bolesti koje su možda bile previđene
- kako je sa primjerice, miševima i zmijama. Nalaze li ispod malča svoja utočišta ili im ne odgovara.
- eto samo par stvari koje su mi prve pale na pamet.
- Jedna od njih je npr. je li dovoljna trava odnosno sijeno ili mora slama
- koliko sezona treba da bi sloj zemlje ispod postao rastresit, plodan, rahli ako govorimo o skroz "mrtvoj" zemlji.
- prema nekima, sve sto se poreže ili iscupa na vrtu( biljke, njihovi dijelovi ili cijele..stabljike, grane) ostaje na gredicama kao sirovina za kompost. No neće li se na taj nacin povećati i mogućnost prenosa bolesti koje su možda bile previđene
- kako je sa primjerice, miševima i zmijama. Nalaze li ispod malča svoja utočišta ili im ne odgovara.
- eto samo par stvari koje su mi prve pale na pamet.