• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Woodworking & restoration, drvodjeljstvo - (izrada i restauriranje predmeta od drva)

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Najbolji je osječaj kad nešto takvo uradiš i da je ispalo kak si zamislio.Ispala je odlično. A koliko ti je sati pojela,znam jer kod takvog posla ne smeš gledat na vuru.:icon_biggrin:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,612
Moj japa je toporice navek delal iz kalanog, a ne piljenog drva.
Veli da piljenu more kupiti i v dućanu.
Nije problem ni piljeno, ak su svi godovi uzduž.

E

el pibe

Guest
abarth nije baš dugo trajal posao.Ide to brže kad je alat i malo grifa.To sam danas zboksal popodne sam tak:icon_thumright:Najduže je čekat farbu da posuši.Ali danas je vani fino sušilo.

ZJ dobro je kalano drvo samo treba imati u obziru da je u prirodi teško najti idealne ravnine.Jer opet na držalu postoji lagana krivina i opet moraš negdje god presjeći.Ovo je provjereni komad jasena.Ja sam ga biral:icon_winkle:Najbitnije je godove okrenuti pravilno i to je posao.Inače ovi kaj to frezaju i pile na veliko njima na dvadeset komada ispadnu dva dobra jer izvlače iz materijala maksimum.I okreču letvu kak mu je izašla, boli ga đon za god.Zato ja opće ne kupujem takva gotova držala jer najviše vremena otiđe na to dok ju pripašeš,nasadiš i zakajlaš i onda ti pukne jako brzo.Rađe izgubim slabu vuru za izradu držala od nule jer tolko mi vremenski treba da ga napravim.

Puknuti bila je na najži.Imam ja pozamašnu kolekciju sjekira samo da bar imam toliko ekipe za cjepati.

Posljednje uređivanje:
E

el pibe

Guest
"Hookaroon" ili po domače cepin.I dalje sam u šumarskoj opremi.Materijal je federplatna od cuga ili kamiona ne znam točno,samo znam da je tvrd,elastičan i dobro zvoni:icon_super:

Prilozi

• 004.jpg
    004.jpg
    68.4 KB · Pregleda: 117
  • 005.jpg
    005.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 115
  • 007.jpg
    007.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 138
  • 009.jpg
    009.jpg
    29.4 KB · Pregleda: 127
E

el pibe

Guest
Željezo gotovo ostalo je nabrusiti špicu.Onda krećemo na drvo i završno farbanje:icon_thumright:

Prilozi

• 017.jpg
    017.jpg
    41.4 KB · Pregleda: 131
  • 018.jpg
    018.jpg
    22 KB · Pregleda: 136
  • 019.jpg
    019.jpg
    21.4 KB · Pregleda: 128
  • 020.jpg
    020.jpg
    21.4 KB · Pregleda: 131

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dal si to pripremaš opremu za vladimirca,da ga opremiš za šumu i pravi poso.Izgleda da če bit to odličan cepin.:icon_thumright:

E

el pibe

Guest
Eto malo sam riješio gužvu pa lagano kompletiram opremu i uzeo sam vremena da malo posložim alat,nešto i napravim,nešto i popravim:(y):Naime imao sam ja cepin posudio sam ga ali nije više našao moju adresu.Zato sam odlučio da ga napravim.Ovog posuđujem jedino uz kauciju :(nod):

E

el pibe

Guest
Gotovo:icon_thumright:Danas je imao krštenje malo sam ga sprobal,fino radi položio je test.

Prilozi

• 010.jpg
    010.jpg
    81.5 KB · Pregleda: 132
  • 012.jpg
    012.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 150
  • 013.jpg
    013.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 133
  • 017.jpg
    017.jpg
    81.7 KB · Pregleda: 128

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,612
El pibe, bu dobar ovaj od krampa?
20151114_172628_resize_zpskbtyzkza.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Od krampa če bit pretežak jer cepin mora bit što lakši i jak. Od el pibe je u redu jer je špic tanak i žilav.Ja ga ne trebam jer sve takvo odradim sa škarama ručnim ili večima za na ruku trak.

E

el pibe

Guest
ZJ dobar bude ne vidim razloga zakaj nebi.Možda bude malo težak kak veli abarth i treba dosta zbrusiti šiljak jer je masivan.Ja sam ga mislil isto napraviti od krampa,odustal sam zato kaj kramp ima veliko "oko" ovo di dojde držalo i obično se kramp nasajeva drukčije od ostalog alata sa kontra strane se provuče držalo i zakajla ima ono konusno proširenje i to mi nije pasalo za izradu držala.A da sam ga išel rezati i prepravljati i delati metalno "oko" za držalo kak mi paše zgubil bi skoro isto kak i kad sam celoga napravil.Evo ja sam odustal zbog toga ali kramp je bio u pripremi da ga prepravim zadnji čas sam se premislil.

"Puknuti" Ak si gledal Petak trinaesti taj alat je zamjena za onu šipku kaj je koristil Jason kad je prepiknul liku gumu na Bubi prek blatobrana:icon_winkle:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,612
Ma to je mali kramp. A i išel bu kovačića raskuje i spljošti špicu.
Mislim da bu i šveje (ušice) prekoval da budu kak na sekiri, pa da mi možeš neku lijepu toporicu složiti :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kakvi ste vi to jaki ljudi da morate imati tak jaki cepin , kaj s tim radite , okrečete kola , ravnate felge ,?

E

el pibe

Guest
Puky sve si dobro nabrojal:(y):Evo ja koristim cepin samo zato kad dojdem v šumu da ga zapiknem u bukvu i da imam kam jaknu i kapu objesiti.To mi je bio glavni razlog da ga napravim.

ZJ bumo se dogovorili.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
za kaput ti je bolje obični čavel , a i manju štetu napravi u bukvi ..a moreš ga i tam ostaviti za drugi put

E

el pibe

Guest
Ma pusti,mogao bi pozabiti spuknit čavel pa bi ostal v bukvi i zarasal.Na godinu kad bi zašo bukvu rušiti bi si lanac skrhal na motorki:s:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nema šanse Puknuti bi čavel zabil u susjedovu bukvu .:icon_rofl:

Najnoviji postovi

Na vrh