Prvo homologacija :mur: Inače lijep primjerak,i neka radi dobro i bez kvarova....:smile:Odlično izgleda , sve napravljeno za svaku pohvalu , nadam se da ćeš proći na tehničkom .:icon_scratch:
Bok svima!
Kupio sam Yanmar KE-4.
Nek je sa srečom i da dobro služi
dali je potrebno oštirit noževe na frezi
naravno, osim ako su stavljeni samooštreći noževi onda ne
Dajte ne lupajte gluposti , noževi se ne trebaju oštriti ,ionako se istroše u radu a vi bi ih još skidali s brusilicom .
Halo pa ne idete frezati panjeve nego zemlju :icon_axe:
Bok svima!
Kupio sam Yanmar KE-4. S njim sam dobio samo frezu.
Pošto imam još 2 velika traktora, ovaj će mi služiti samo za vinograd.
Moram kupiti za njega roto kosu, atomizer i plug, a frezu bih suzio s 130 na 100cm,
ili ako hoće tko mijenjati.
Ako ima tko sliku svojih priključaka , molim ga da postavi slike, da znam što tražim.
Trebam i kuku napraviti, pa isto tako molim da netko stavi sliku svoje.
Hvala
Dajte ne lupajte gluposti , noževi se ne trebaju oštriti ,ionako se istroše u radu a vi bi ih još skidali s brusilicom .
Halo pa ne idete frezati panjeve nego zemlju :icon_axe:
Bok svima!
Pošto imam još 2 velika traktora, ovaj će mi služiti samo za vinograd.
Moram kupiti za njega roto kosu, atomizer i plug, a frezu bih suzio s 130 na 100cm,
ili ako hoće tko mijenjati.
Ako ima tko sliku svojih priključaka , molim ga da postavi slike, da znam što tražim.
Trebam i kuku napraviti, pa isto tako molim da netko stavi sliku svoje.
Hvala
oreska69 dali je potrebno oštirit noževe na frezi
KAWASAKI Vi ostali ste svi dobili ove ruke na hidraulici ili ste sami radili?
Čestitam i nek te dugo dobro služi.
Iz kojeg si dijela Zagorja?
Ni novi noževi nisu naoštreni , tako da uopće netreba oštriti noževe . Mislim da je svima jasno da oblik noževa na ovakvim frezama nema nikakve sličnosti sa noževima na uobičajenim frezma koje susrećemo na našem području . Ako se pogleda kada freza radi vidi se da su noževi tako napravljeni ( svijeni ) da sami po sebi usitnjavaju zemlju zbog svog oblika , tako da nema svrhe oštri ti ih jer ni nemaju klasičnu oštriciu koju bi trebalo naoštriti .
hvala žuti