Prvo homologacija :mur: Inače lijep primjerak,i neka radi dobro i bez kvarova....:smile:Odlično izgleda , sve napravljeno za svaku pohvalu , nadam se da ćeš proći na tehničkom .:icon_scratch:
Bok svima!
Kupio sam Yanmar KE-4.
Nek je sa srečom i da dobro služi
dali je potrebno oštirit noževe na frezi
naravno, osim ako su stavljeni samooštreći noževi onda ne
Dajte ne lupajte gluposti , noževi se ne trebaju oštriti ,ionako se istroše u radu a vi bi ih još skidali s brusilicom .
Halo pa ne idete frezati panjeve nego zemlju :icon_axe:
Bok svima!
Kupio sam Yanmar KE-4. S njim sam dobio samo frezu.
Pošto imam još 2 velika traktora, ovaj će mi služiti samo za vinograd.
Moram kupiti za njega roto kosu, atomizer i plug, a frezu bih suzio s 130 na 100cm,
ili ako hoće tko mijenjati.
Ako ima tko sliku svojih priključaka , molim ga da postavi slike, da znam što tražim.
Trebam i kuku napraviti, pa isto tako molim da netko stavi sliku svoje.
Hvala![]()
Dajte ne lupajte gluposti , noževi se ne trebaju oštriti ,ionako se istroše u radu a vi bi ih još skidali s brusilicom .
Halo pa ne idete frezati panjeve nego zemlju :icon_axe:
Bok svima!
Pošto imam još 2 velika traktora, ovaj će mi služiti samo za vinograd.
Moram kupiti za njega roto kosu, atomizer i plug, a frezu bih suzio s 130 na 100cm,
ili ako hoće tko mijenjati.
Ako ima tko sliku svojih priključaka , molim ga da postavi slike, da znam što tražim.
Trebam i kuku napraviti, pa isto tako molim da netko stavi sliku svoje.
Hvala![]()
oreska69 dali je potrebno oštirit noževe na frezi
KAWASAKI Vi ostali ste svi dobili ove ruke na hidraulici ili ste sami radili?
Čestitam i nek te dugo dobro služi.
Iz kojeg si dijela Zagorja?
Ni novi noževi nisu naoštreni , tako da uopće netreba oštriti noževe . Mislim da je svima jasno da oblik noževa na ovakvim frezama nema nikakve sličnosti sa noževima na uobičajenim frezma koje susrećemo na našem području . Ako se pogleda kada freza radi vidi se da su noževi tako napravljeni ( svijeni ) da sami po sebi usitnjavaju zemlju zbog svog oblika , tako da nema svrhe oštri ti ih jer ni nemaju klasičnu oštriciu koju bi trebalo naoštriti .
hvala žuti