• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Yard Man - obnova vrtnog traktora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Hočeš reči, između njih dođe čahura odgovarajuče dužine .....
Meni se ne sviđa kaj osovine nisu obrađene.

Čemu mazalica ako su ležaji zz?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,481
Da, distanc-piksa je između lagera.
Mislim da to kaj su osovine "sirove" i nisu na j ili bar h toleranciju nije problem. Dapače, da su knap, ni sv. Petar ih nebi izvlekel van kad zahrđaju.
Lageri su još originalni na njima.
Najveći je problem to kaj u donje uđe trava i uništi ih.
Taj dio još moram riješti (poboljšati).

Mazalice nisu bile rabljene. Postoje dva tipa glavčina: s i bez mazalica. U oba tipa idu zatvoreni lageri.
Radi toga sam kupil donje lagere ZZ: em da ih trava lako ne otvori, em da kad se drukne masti da se ista "nacijedi" u donje lagere. Bar se nadam da bu tak :)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ jer GENUINE na remenu odgovara onome kaj ta riječ znaći ? Po cijeni bi trebal .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,481
Da, nisam štel eksperimentirati s remenima pogona kotača. Tu budu originalni.
Ovi od kosišta budu još durali. Kad ne budu, budu išli standardni, jer ovi remeni stoje kad kosište ne radi.
No, do tud nisam još došel, jer je na redu kosište i nabe noževa i (trenutno) uređivanje nosača haube. Za sve to moram čekati ili tokarenje ili rezanje na laseru...
Pa onda spone volana nakon toga (čekam UNF gevind-borer s E-baya) ...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
jer ovi remeni stoje kad kosište ne radi. ...

Samo pazi da ne budu prekruti pa da ih ne bi remenica od motora gonila kad ih gasneš,remen je labav u leru sa oriđiđi remenom.
Tako je bilo meni kada sam stavio obični pogonski,bio prekrut pa je stalno gonio,nisam mogao stati,tako da sam na kraju kupio orginalni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,481
MTD-jac, ipak ja imam MTD De Luxe, pa to nije problem. Remen je uvijek napet
Pogledaj negdje na početku teme: ovaj malac ima elektromagnetski kuplung s integriranom kočnicom, pa remen stoji kad se kosište ne vrti.

Željko, bum se potrudil :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Pa i kod mene remen stoji samo kaj ga ja fizički odvojim sa ručkom.
I kod mene ima kočnica za svaki nož na remenici.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,481
Da, samo kaj se pri tebi vrti remenica na motoru a remen se skliže po njoj, zakočen na kosištu, a pri meni stoji remenica na motoru (poput kuplunga na kompresoru klime), s remenom stalno napetim.
Ovo kosište nema kočnice.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Što da velim poznavajući tebe znam da bude stroj bolji nego novi kad ga složiš.

Ova zaštita lagera me zabrinjava malo, mislim da je to najslabija točka i da bi se trebalo oko toga malo potruditi i neke iskemijati

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,481
Nabe izgledaju ovak:
s-l1600.jpg

s-l1600.jpg

Noviji MTD-i s drugčijim tipom nabi imaju (čini mi se) bolji sistem (donja flanđa nože se vrti u cijevi, a lager je nekih 10 mm više).
s-l500.jpg

U najmanju ruku, kad se pere kosište, voda nemre do donjeg lagera.

Sad imam dvije opcije: produljiti prsten (to je u postupku) ili napraviti nove (željezne) nabe sa sistemom brtvljenja kao na novom tipu.
Nabe su inače od špijatera i nikakva dorada (na žalost) ne dolazi u obzir.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Zbalija misliš nekaj kao prstenasti semering ?

Mislim da bi to bilo ok rijšenje,
a ne preskupo, ako misliš na semering kak je na vešmašini.

A ovaj novi sistem je nešto bolji, što je ZJ del sliku

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja mislim da je kod mene kao i na zadnjoj slici.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
ZJ, imam jedno pitanje...

Ti tu kosilicu obnavljaš kao da će ona kositi hektare i hektare, sve je tip-top i bit će svakakvih modifikacija...

Hoće li ona stvarno toliko puno raditi, pa želiš da bude kako treba, ili je to samo iz čeifa, a vrijeme i financije dopuštaju to?

Na vrh