• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Yard Man - obnova vrtnog traktora

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Nije baš jednostavno. Za to treba skinuti motor. A ako ga skinem, onda budem i izvadil remenicu, pa više nebum trebal nikaj rezati.

Nego, remenice ima dugačku nebu ispod, bi li pomoglo da dam odrehati ring kojega nbi stegnul kak šelnu, pa da za nju morem zakapčiti cape radapcigera?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
bolje naheftaj prsten , i to napravi odmah tak da ju i sad izvadiš na taj način .
A kaj ima , konus , kak je osigurana da ne ispadne sama ?

edit : moj ti je savjet da pozoveš MUHU , a ti odeš npr. po dvije -tri porcije čevapa ( tri ako dođe i mali muha) ..dok se vrneš remenica bu dolje .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj nesmiju gledati muhu kak skida,ili muha jako tuče čekičom,pa da im nebi žal bilo gledat kak nabija?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kaj briješ ti nedojebanac , kakav čekič , kakvo bolesno nabijanje , moraju zameziti poslje obaljenog posla

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A to si mislil,hehehe a jesam nedojebanec nema kaj.hehehehe...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Remenica bi trebala imati centl lufta na radilici, a drži ju kuplung koji je ispod nje. U radilicu je zašarafljen šaraf u centar koji drži da sve to ne ispadne.
To izgleda ovak:
zenbit_katbilder_e3_07952a_01_png-1272-1800.jpg

a sama remenica ovak:
s-l1600.jpg

s tim da ova dulja strana nabe ide prema dolje. Vidi se utisnuta kajla.

Oficir, tu čekić ne pomaže, jer nemaš kud lupati. Bez brige, i meni je poznata ta metoda, ali je ovaj put neprimjenjiva.
A i ovaj motor ima klizne lagere u bloku, pa mi se baš ne lupa po radilici.

Ak pozovem Muhu, onda bum moral naručiti više porcija ćevapa, jer bu došel i Puknuti, pa morti i Oficir čekić donese ... :icon_rofl:

A onda bu mi Muha još nabil troška, jer bu mali Muha štel motor i iznutra pogledati :D:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Onda bu jeftinije da se motor skine i da sam odradiš izvlačenje cijelog sklopa van jer ak bum i ja dolazil puknutom bu pozlilo i na hitnu ga bu trebalo peljat.

E

el pibe

Guest
ZJ imaš finu situaciju.Koliko vidim to nemreš sve van potegnuti prema gore jer se neda prevleči kroz ovaj nosač.Imao sam sličnu situaciju na kompresoru nisam mogel isčupati remenicu da bi sve dobil van.Samo kaj je situacija bila umanjena.A osovinica nekih 10mm nemaš je kaj viditi ali ne ide van ko da su je vragi zaprešali.Na kraju je remenica prerezana na pola i dal sam istokariti novu.I tak na finom mjestu da sam jedino sa Dremelom mogao rezati.Ali sad je napravljeno da se more zvaditi van i osigural sam je štiftom koji se lagano izbije.Prije niti nije bilo štiftano onda znaš kak su je uprešali nema šanse da spukneš van.U slučaju ak bu trebalo mijenjati ležajeve sad bi trebalo iti.A drugi slučaj ti je poznat od neki dan kaj sam ti rekel grijanje nabe,ma prije bi čobanac skuhal:fiery:izbijanje,radapciger sam poslije ravnal čitavo podne.Malo mi je falilo kaj nije naba išla na pola.Bolje riskirati nabu nego rastepsti kučište getribe.Kad zacvika ne ide to samo tak grde su to igre ko ni probal.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Ak nebu drugačije, onda bu ovak kak je Puknuti predložil: izdrehati prsten, postaviti ga na nabu i piknuti na tri mjesta. Neda mi se švasati po motoru, da se kaj ne dogodi z lagerima na radilici.
No, ak ju izvlečem bez toga, onda bum na nabi dal napraviti vanjski navoj, da morem drugi put našarafiti "muf" kojega onda mogu upeti u radilicu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ih, da je centel lufta na tom promjeru to bi davno ispalo van ...

Najbolje popusti motor , napeljaj novi remen i gas , poslje ove kiše trava bu bujala ko kvas na toplom .

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
MTD-jac, ti imaš duplu remenicu (mala gore, velika dolje) i tu je lakše primiti.
Usput, pogledaj ispod akumulatora imaš li negdje lijevo naprijed varijatorsku remenicu ili ide štangica od mjenjača na getribu.

Elektromagnetski kuplung je lagano išel van, a ova mala od pogona kotača, kaj je na kraju radilice, nejde. Nebi ju ni vadil van da mogu zamijeniti remen. Okolo nje je graničnik remena tak blizu da ga se neda izvleči bez da se skida remenica. Ako nebu išlo, moral bu radi remena motor dolje.

Pa ja sam govorio za remenicu na radilici,ona je obična,a na getribi je varijatorska i dupla je.
Da ti ova na radilici nije zapekla na kajli,tako je i meni i malo WD-a i lagano potuckal čekićem i sašla dolje bez problema.
Koliko imaš pogonskih remena,ja imam 2,mali i veliki? Mali kod mene ide s getribe na malu remenicu(tamo gdje su duple) a veliki s radilice na varijator(dođe oko 300 kuna)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Varijator mora imati dva remena.
Samo kaj je pri meni stariji tip varijatora i skroz je otraga.
Pri tebi se pomiče varijatorska remenica i tak napinje prednji remen, a na mojem su dvije špan-role na sredini prednjeg remena, koje ga skraćuju u S obliku.

Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Ne mora,skuter ima jedan remen.
Ipak je moja malo novija pa je drugačiji varijator.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,601
Ima dva. Od motora do varijatora na duplu remenicu i od duple remenice do druge varijatorske.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
edit : moj ti je savjet da pozoveš MUHU , a ti odeš npr. po dvije -tri porcije čevapa ( tri ako dođe i mali muha) ..dok se vrneš remenica bu dolje .
Dobar savjet, dobar :icon_thumright::icon_thumright:
Ako nebu dost loja u čevapima (da podmažu) bumo ga po jednu na četvero narezanu poslali.

ZJ, kad se vratiš javi mi se da ja to u živo vidim. Ovo preko slika iz kataloga meni ništ nije jasno.
Nekaj bumo skemijali pa makar remen vulkanizirali na licu mjesta. ...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
MTD, mislil sam na traktorčiće. Ako imaju jednu varijatorsku remenicu, oni uvijek imaju dva remena.
Ako nemaju, onda imaju dvije varijatorske remenice. Tak ima Husqvarna s ovom plastičnom getribom (General transmissions).

MUHA, ma morem ja (na silu) izvaditi remen i postaviti drugoga. Štel bi izvaditi remenicu zato da ju počistim i pofarbam i da ide lako gore. Ak ju ostavim još neko vrijeme, išla bu dolje samo z brenerom.

A mislim da bumo motor ionak skidali, da se poštelaju ventili, zamijeni dihtungi na ventil-deklima, opere od masnoće itd.
Donesel budem i endoskop da vidimo kak izgleda motor iznutra i jel treba skidati glave ili ne.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Varijatorska remenica mora imati dvije varijabilne remenice da bi se mogla mijenjati brzina a mislim da je dovoljan jedan remen ko na skuteru za varijator. Ovdje izgleda služi za napinjanje pogonskog remena.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,526
Ako su dva remena (kao na kombajnu ili na mojem i ovim malim MTD traktorčićima), onda je dovoljna jedna varijatorska remenica
Ovak to izgleda na mojem:
zenbit_katbilder_e3_05082a_03_png-1272-1800.jpg

Ako se koristi varijator s jednim remenom, onda postoje dvije varijatorske remenice: svaka na jednoj strani remena. Ili se obje reguliraju, ili samo jedna, a druga ima feder koji ju pritišće.

Najnoviji postovi

Na vrh