Dakle, jutro livade, koza, jutro kukuruza i jutro zita, te 10 kokoski... To ti je sva mudrost i za pocetak ti je dovoljno.
Od mahanizacije ces trebati: traktor, plug, tanjuracu, drljacu, sadilicu za kukuruz, prskalicu, rasipac za gnojivo/sadnju zita, te kosilicu za travu i mozda sakupljac sijena. To je skoro vise prikljucaka nego sto ja imam, no potrebni su i na veliko i na malo...
Rasipac i kultivator ti nisu potrebni, jer jutro kukuruza mozes bez pol muke sam okopati, bez da se umoris. Sto se rasipaca tice, takodjer nije prijeko potreban, jer zito i gnojivo mozes i rucno razbacivati na tako malu povrsinu, no u drugu ruku rasipac nije skupa investicija...
Za kozu trebas bilo kakav natkriveni prostor i to je to a za kokosi neki kokosinjac (da ih lisica ne odnese) i malo ogradjenog prostora gdje ces ih drzati.
U ovom slucaju ces imati, svoja jaja, kozje mlijeko, pilece meso, svoje brasno (i psenicno i kukuruzno), tu i tamo ces imati i jarice koji su jako fini i slatki

na tanjuru, naravno... Da ne izostavim hranu za svoje kokosi i kozu
Jos neki mali vrt za povrce i koja vocka i to ti je to...
Eto, ako nemas dovoljno novca za svu mahanizaciju, najosnovnije kupis, a ostalo mozes posuditi od nekog susjeda. Mislim da bi ti ovako bilo idealno poceti, no ne mozes na to malo zemlje ocekivati nikakvu potporu od drzave...
Ako je ovo ono sto si trazio, eto ti
Vjerujem da ce me netko pametniji i iskusniji ispraviti/nadopuniti, no to je u sustini to.