• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zašto IMR motori teško pale u zimi

S

store504

Guest
Traktor je Štore 504.Mjenjao sam i ac pumpu i ostalo mi je samo taj semering da vidim.Ljudi hvala vam do neba.Nadam se da necu nista zabrljati.

S

store504

Guest
Jel roto-pumpa ili klipna.Ako je rotaciona onda vjerovatno jeste problem semering ako si mjenjao grijac i membranu na ac-pumpi.
Skidanje nije problem.Nemas gdje pogrjesiti.
Roto pumpa je u pitanju.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Roto pumpa.
Skines sve lajtunge.Otkacis gas i polugu za gasenje.Spreda skines okrugli poklopac v(ijci 13 ili 10 kljuc).Ispod imas zupcanik koji u sredini ima tri vijka 13 kljuc sa osiguravajucim limicem.Odvrnes ta tri vijka.Izmedu dva vijka vidjeces jedan stift na zupcaniku a na pumpi ima utor gdje stift usjeda.To ti je faza. Zatim odvrnes tri matice koje drze pumpu.To je to.
Kad budes vracao pumpu nazad trebas paziti da utor na prirubnici pumpe usjedne u stift koji viri iz zupcanika.
Semering se nalazi iza prirubnice koju drzi imbus vijak.Odvrnes vijak i skines prirubnicu.Tad ces vidjeti semering.Kad vracas prirubnicu nemozes pogrijesiti jer je jedan nut(zub) siri.

Ovako to izgleda na slici.
dsc04391uh.jpg

dsc04393o.jpg

Posljednje uređivanje:

kristian

Član
Tu od
7 Pro 2012
Poruka
90
Kolega ti je vec objasnio skidanje pumpe,,najvjerovatnije su ti semerinzi jer se to desilo i meni na 504 prije mozda 2 godine,,ja sam zamjenio samo semering i sve je bilo ok

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Meni je se ovo bilo odšarafilo ove jeseni u berbi kukuruza i traktor si je sam nabijao gas, gas bio pušten skroz skoro na ler, a traktor ide nekih 40km/h jedva sam ga nekako uštimo na ručici gasa da ide normalno jer ovako bi se moglo nešto razletiti..
dsc04393od.jpg
[/URL][/IMG]
Inače moj IMT 539 je ove godine upalio u roku 3 sekunde na -17 i to bez grijača. ima grijač, ali nije spojen, dok IMT 549 bolje i ne pomišljati paliti na tome minusu, na 539 je odmah dok je bio nov tamo 90-tih sve u pumpi promjenjeno i saštelana, vjerujem da kada bi to napravili i na 549 da bi i on palio kao mina..:)

L

ljiljan

Guest
Motor tesko pali a radi dobro ? Provjerite sledece:
1. Pokrenite motor. Ako se radilica okrece "brzo" ne zatvaraju usisni i izduvni ventili.
Ostali uzroci se uglanom lako otkriju. Ovaj je tesko otkriti ako je motor zagrijan. Moze da se primjeti i po nemirnom radu motora na max. broju obrtaja neopterecenog motora. Pozdrav!

H

hara910

Guest
IMT 533 ne pali

Pozdrav! imam IMT 533 1978.god koji ne želi upaliti. Problem je u anlaseru pa me zanima postoji li mogučnost popravka ili je potrebna kupnja novog.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Imaš u ovoj temi govora o tome.
popravak je moguč

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Pale oni ko mina, samo im treba dobar akumulator. I ja sam imal godinama problem sa paljenjem na 533. Lani je mali dobio akumulatorza 2000 kn. i sad pali bez grijaca na zub.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dobro velis kolega turopoljec,dobar akumulator cuda cini.
Al nakon toliko godina puno znaci reperacija alternatora i anlasera i zamjena glavnih kabela i sigurno nebu problema sa paljenjem po hladnoci.

Nema smisla novi akumulator ako kablovi ne valjaju i alternator ne fila dobro.

Sada budu neki rekli pa to je skupo al to ulazi u odrzavanje traktora da sluzi dugo i bez problema.

Evo da vam majstor reparira alternator i anlaser u zg je oko 1200kn ovisi kaj treba mjenjati+novi kablovi

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
Dobro velis kolega turopoljec,dobar akumulator cuda cini.

Istina, ja sad kad sam stavio "novi" akumulator (pisao sam o tome u temi akumulatori) sam se uplašio da klipovi ne poispadaju.

A koliko vidim iz knjiga u one ranije serije 533 su se stavljali po dva akumulatora od 6V 115Ah.
Danas su akumulatori od 6V tih dimenzija kao ovi nekoć puno većeg kapaciteta čak 150 do 200Ah.

Ako se po ovoj cijeni sa linka dolje može naći akumulator od 75Ah (duplo jeftinije nego od100Ah) ispada da je bolje kupit svake 2 godine takav nego svake 4 od 100Ah, jer koliko novi od 75Ah može zaveslat toliko 4 il više godina star akumulator od 100Ah nemože. Čim izađe jamstvo uzet drugi, znači svake dvije godine promjeniti novim bez obzira što ovaj "još može" i 533 ima da pali ko mina.

http://www.grandoil.hr/katalog/proizvod/200107/akumulator-tesla-12v-75ah-d

Prilozi

• IMT 533 bateria.jpg
    IMT 533 bateria.jpg
    59.6 KB · Pregleda: 393

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako palenje nije dobro podeseno moze dobro da ga upali samo 24 volte.

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Pročitao sam prvi dio teme, a pošto dolazi zima evo jedna informacija koja bi mogla biti od koristi:

Istina je da paljenje pomoću start spreja nije baš idealna kombinacija jer je start sprej dosta eksplozivan pa radi sranje u motoru. Ne znam da li ste znali, ali alternativno možete koristiti bilo koji sprej koji gori (npr. dezodorans, sprej za komarce...), a najbolji se pokazao cockpit sprej (dakle autokozmetika za čišćenje instrument table i sl. plastičnih površina).

Priča je ta da nije toliko eksplozivan kao start sprej, a opet je dovoljno zapaljiv da pomogne kod paljenja. Probajte pa javite utiske. :)

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa prsni ga manje pa ce manje 'eksplodirat'. Ili sacekaj koju sekundu da se 'razrijedi' pa onda startaj.
Palim 533 15 godina sa start sprejom bilo -15 ili +40 i do sad se nije zalio.

Najnoviji postovi

Na vrh