• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zašto IMR motori teško pale u zimi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma spor alnaser ..ti znaš kaj je inarcija zamašnjaka mase reda veličine naših IQ-ja ...dugi hod klipa itd. to bi trebalo alnaser od 8 kWh .
Hm ..dekopresor bi bil pravo osvježenje ...
Kaj ima tko da iznajmi 533 za znastvene svrhe ?
Mada veli kompa da jedan zub na lancu lovi ventil ..trebalo bi se skoncentirrati na poklopce predkomora

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Lanac u razvodu, pvp upravljana pnemutski (leptir u usisnoj)....
Isti takav sistem je i na imt-u 555 samo 4 klipa..
Odziv na gas = ko kad ja kažem ženi evo sad ću.
Potrošnja kao i odziv na gas, nikakva.

Mislim da mu nije problem dekompresor kojeg nema, nego jednostavno prespor alanaser. Nekad me čudi kako uopće može na to upalit..

Al što je je, milina ga čut kad se vrti na 200 okr/min i ljulja na gumama.

da i ja svojega ovih dana sam palio ali upali on ali dugo mu treba da izvrti...a onaj grijac on radi a lajtung na sebi koji dobodi grijacu naftu ima jednu pipicu nju kad otvorim dali u grijac ulazi nafta slobodnim padom ili treba na ac pumpu pumpat jel ono necuje se nikakvo pucketanje ..

inace grijac je stari onaj sta ispod ima onaj zljeb koji nije izbusen a ovi novi su cijeli izbuseni...

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
ma spor alnaser ..ti znaš kaj je inarcija zamašnjaka mase reda veličine naših IQ-ja ...dugi hod klipa itd. to bi trebalo alnaser od 8 kWh .
Hm ..dekopresor bi bil pravo osvježenje ...
Kaj ima tko da iznajmi 533 za znastvene svrhe ?
Mada veli kompa da jedan zub na lancu lovi ventil ..trebalo bi se skoncentirrati na poklopce predkomora

Netreba ti nikakva znanost samo treba pri generalki klipove ostaviti 2-3 stote višlje da se smanji kompresioni prostor i pali .:toimonster:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Netreba ti nikakva znanost samo treba pri generalki klipove ostaviti 2-3 stote višlje da se smanji kompresioni prostor i pali .:toimonster:
Ideš ..akk se nisu toga sjetili u tvornici

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
I deti gore indijansku, turkiše, srpsku , bilo kakvu novu glavu ili postoječu čim bolje pohoblati :madmana:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
i ja mislim da ima prespor anlaser......a ima onu grdosiju od anlasera.....al kažu da se može napraviti, tj premotati da vrti brže.....kad ovaj ode što imam ,vjerujem da ću i to probati napraviti.......

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Problem je sto su svi ti alanseri stari oko 20-30 godina.Prije par dana tip nabavio nov alanser za 533 .Motor vrti ko blesav.
Tih alansera ima od 2,5 i od 3kw.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam moj reparirao prije 7-8god ako se dobro sječam, i kako sam ga stavio, imam osječaj da slabije vrti nego prije toga......a jedan tu kod mene ima isto 533, i on zavrti ko nenormalan, mislim da mu pri paljenju netreba ni grijač......

koliko dođe nov anlaser?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To ti je isto ko kad se ti nafiksaš ili naetiliziraš :axe:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Iskrin ili? Kolko košta i gde ima?

Donio ga je negdje izvana.Alnser je BOSH-ov.Nemam pojma koliko kosta jer ga je "nabavio" u nekoj firmi.Inace je bio original za deutz motor.
Za Iskrin neznam moze li se nabaviti taj tip nov.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
malo mu pomognete sa sprejem i da vidiš kak pali :vragek:

Upali on odlicno i kad mu malo bolji fen gurnes u usisnu granu.Sprej je smrt za motor.Pogotovo ko nema osjecaj na prstu.

Z

Zloppy

Guest
koliko sam upoznat sa njima! IMT 533 ima anlanser od 2KS,dok IMT 539 ima anlanser od 4 ks!! dakle duplo jači!

Na vrh