procitaj temu i bit ce ti jasno ne bi da pisem opetja imam takodje problem sa kravljenjem bala, desna strana je duza od jeve i spaga je duza na desnoj strani za nekih 10ak cm, sta je tu problem, molim za pomoc ..:idea::!:
problem je najcesce u nejednakosti debljine spage pa jednu stranu igla vuce brze a jedna manje ili ti je jedna strana kanala praznacitao sam temu, ali nisam bas razumeo jel po ovome moje igle nisu jednako nastelovane pa je jedan kanap duzi >>:madmana:
ja imam takodje problem sa kravljenjem bala, desna strana je duza od jeve i spaga je duza na desnoj strani za nekih 10ak cm, sta je tu problem, molim za pomoc ..:idea::!:
john deere je presa koja ima najmanje problema sa krivljenjem bale ti treba da uradis sledece :da izvadis klip napolje zamenis bocni lezaj koji je verovatno pukao jer nije nabitnije koliko su nozevi ostri vec koliki im je zazor jer to je jedan od glavnih razloga za krivljenje bale.Sledece:idi kod nekoga ko ima slicnu presu i dobro osmotri kako ide klip iu odnosu na dodavace jer je on tebi tu prezubio i uzubi presu po toj presi imas lanac raspusti ga i uzubi i ne sme ti kriviti balu.Ne znam sa kojim traktorom vuces ali presa mora da ima 540 o/min znaci na primer imt 539 moras da vozis traktor na 1500 o/min i to je veoma bitna stvar u krivljenju bale.Igle kanap i ostalo nema nikakve veze sa kosom balom.ja mojoj treba da naostrim nozeve jer nesu ostreni ve 1 god, njene skrge da pogledam, da spustim nepravilan var niz vile da bi gurale do kraja i to bi trebalo da posle bude u redu, inace balirka je John deere 332
kako nema kanap probaj zategnut jedan vise od drugog pa ces vidjet ja svoju napravio da vise baca u lijevu stranu u redu bale el opet kriva otpustim vijke od stezanja kanapa ili spage na jednako tako da se obadvije istom lakocom provlacejohn deere je presa koja ima najmanje problema sa krivljenjem bale ti treba da uradis sledece :da izvadis klip napolje zamenis bocni lezaj koji je verovatno pukao jer nije nabitnije koliko su nozevi ostri vec koliki im je zazor jer to je jedan od glavnih razloga za krivljenje bale.Sledece:idi kod nekoga ko ima slicnu presu i dobro osmotri kako ide klip iu odnosu na dodavace jer je on tebi tu prezubio i uzubi presu po toj presi imas lanac raspusti ga i uzubi i ne sme ti kriviti balu.Ne znam sa kojim traktorom vuces ali presa mora da ima 540 o/min znaci na primer imt 539 moras da vozis traktor na 1500 o/min i to je veoma bitna stvar u krivljenju bale.Igle kanap i ostalo nema nikakve veze sa kosom balom.
Ja sam napisao sta je u pitanju i tako je druge nema stezi koliko hoces i otpustaj ako ovo nije u redu sto sam rekao nema lepe balekako nema kanap probaj zategnut jedan vise od drugog pa ces vidjet ja svoju napravio da vise baca u lijevu stranu u redu bale el opet kriva otpustim vijke od stezanja kanapa ili spage na jednako tako da se obadvije istom lakocom provlace
pa normalno da sve vuce al da spaga ili ti ga kaap ne utice na balu stvarno nije moguce de objasni kako ne utice i da spaga nema veze s krivljenjem baleJa sam napisao sta je u pitanju i tako je druge nema stezi koliko hoces i otpustaj ako ovo nije u redu sto sam rekao nema lepe bale
pa normalno da sve vuce al da spaga ili ti ga kaap ne utice na balu stvarno nije moguce de objasni kako ne utice i da spaga nema veze s krivljenjem bale
u pravu si necu da se raspravljam nemam tu naviku a da li imam presu i da li znam sta oko nje ubrzo ce ti mnogi ovde reci ko sam ja u stvari izgleda da samo ti nisi cuo za mene"....ali presa mora da ima 540 o/min znaci na primer imt 539 moras da vozis traktor na 1500 o/min i to je veoma bitna stvar u krivljenju bale.igle kanap i ostalo nema nikakve veze sa kosom balom."
1.pazi sta si napiso da presa mora radit na 540 cista glupost max dozvoljeni obratj je 540
2.igle nemaju veze slazem se ali kanap stvarno imas li u uopste presu ili pricas sto si cuo od drugih toliko njih je pisalo ovu temu i vecina se slozila oko spage punjenja tunela tupih nozeva !!!!
vi pravite bale kako znate ja cu kako znam cist racun duga ljubav@Levak je potpuno upravu.
john deere je presa koja ima najmanje problema sa krivljenjem bale ti treba da uradis sledece :da izvadis klip napolje zamenis bocni lezaj koji je verovatno pukao jer nije nabitnije koliko su nozevi ostri vec koliki im je zazor jer to je jedan od glavnih razloga za krivljenje bale.Sledece:idi kod nekoga ko ima slicnu presu i dobro osmotri kako ide klip iu odnosu na dodavace jer je on tebi tu prezubio i uzubi presu po toj presi imas lanac raspusti ga i uzubi i ne sme ti kriviti balu.Ne znam sa kojim traktorom vuces ali presa mora da ima 540 o/min znaci na primer imt 539 moras da vozis traktor na 1500 o/min i to je veoma bitna stvar u krivljenju bale.Igle kanap i ostalo nema nikakve veze sa kosom balom.