• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

zdravstvedno osiguranje preko opg

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
166
pozdrav,od od nedavno nisam zaposlen u firmi a nositelj sam Opg-a pa sad sam sebi plaćam mirovinsko,još nisam ništa dobio od zdravstvenog pa me zanima da li cu morati plaćati i to ili mogu biti osiguran preko supruge jer supruga je zaposlena inače opg nije u sustavu pdv-a i nije u sustavu fiskalizacije?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,171
treba im više od šest mjeseci da pošalju rješenje i čekove...platit ćeš zaostatke

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
166
a da li mogu biti osigran preko supruge ako imam opg?ili moram preko opg-a?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,893
Moras otic na hzzo osobno se prijavit. Tako sam i ja cekao pa dobio sudski poziv. Na kraju zavrsio na sudu jer se nisam u roku od 14 il 21 dan prijavio.

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
166
prijavio sam se ali nisam još dobio uplatnice u poreznoj su mi rekli da čekaju da im mirovinsko posalje riješenje,znam da moram plaćati 1i2 stup mirovinskog,ali ne znam da li mogu imati zdravstveno preko supruge ili to moram plaćati posebno

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,441
Pa jebemu plaćaš sve obaveze kao i svi.

Plaćaš I mirovinsko i zdravstveno.

Ne možeš imati preko supruge niti to postoji. I da si nezaposlen opet nemaš preko supruge nego imaš UNIVERZALNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KAO I SVI U DRŽAVI. Dopunsko plaćaš ovisno o cenzusu.

Moraš u zdravstveno ako im porezna nije poslala. Ali na rješenju o otvaranju Opg se vidi kome je poslano.

Odi na e poreznu pa Pogledaj u kartici šta si već dužan za platiti

Na vrh