• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

zdravstvedno osiguranje preko opg

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
166
pozdrav,od od nedavno nisam zaposlen u firmi a nositelj sam Opg-a pa sad sam sebi plaćam mirovinsko,još nisam ništa dobio od zdravstvenog pa me zanima da li cu morati plaćati i to ili mogu biti osiguran preko supruge jer supruga je zaposlena inače opg nije u sustavu pdv-a i nije u sustavu fiskalizacije?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,171
treba im više od šest mjeseci da pošalju rješenje i čekove...platit ćeš zaostatke

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
166
a da li mogu biti osigran preko supruge ako imam opg?ili moram preko opg-a?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,893
Moras otic na hzzo osobno se prijavit. Tako sam i ja cekao pa dobio sudski poziv. Na kraju zavrsio na sudu jer se nisam u roku od 14 il 21 dan prijavio.

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
166
prijavio sam se ali nisam još dobio uplatnice u poreznoj su mi rekli da čekaju da im mirovinsko posalje riješenje,znam da moram plaćati 1i2 stup mirovinskog,ali ne znam da li mogu imati zdravstveno preko supruge ili to moram plaćati posebno

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,445
Pa jebemu plaćaš sve obaveze kao i svi.

Plaćaš I mirovinsko i zdravstveno.

Ne možeš imati preko supruge niti to postoji. I da si nezaposlen opet nemaš preko supruge nego imaš UNIVERZALNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KAO I SVI U DRŽAVI. Dopunsko plaćaš ovisno o cenzusu.

Moraš u zdravstveno ako im porezna nije poslala. Ali na rješenju o otvaranju Opg se vidi kome je poslano.

Odi na e poreznu pa Pogledaj u kartici šta si već dužan za platiti

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
382
Sve su ti rekli, placas i jedno i drugo. Ako nisi dobio cek, najlakse otici i pitati na zdrastveno koji ti je status
Ili u konacnici budes dobio cekove sa zaostatkom
Ugl. Placas i mir. I zdrav.!

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
382
Za iducu godinu: ako sam dobro skuzio da bi mogao primiti novac preko banke, moras imat fiskalizaciju, a za prijavu za mikroracun, moras imati porezno dopuatenje, znaci moras biti pausalist. A ako si pausalist, dobrinosi ti vise nisu cc150 eura nego 400. Sam dobro skuzio?

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
382
Screenshot_20260212_205457_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg malo sam zeznuo, ipak je 291 eur

Znaci povecava se duplo doprinosi, treba placat knjigovodju, treba placat i pausalni porez
Znaci ugrubo oko 400 eura vise svaki mjesec za malinopg do 11000 eu 🤣🤣
Mislim da prijeti zatvaranje malih

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,445
Nažalost.... Baš smo negdje prije kolega lijeska i ja pričali o tim troškovima... Sam prelazak rpo praga ti znači oko 2500e troškova godišnje...

Pa makar ga prešao i za 100e

luka

Aktivni član
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
382
Bas gledam onda je najbolje imati do 50 000 prometa kao pausalist da ti se isplati🤣🤣🤣
Samo sto uzgajati🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,445
Najbolje biti u penziji i na inkluzivnom...

Lik tu kod nas. Ima onu nacionalnu mirovinu. I sad dobio max inkluzivni... 470e mjesečno zato što je ALKOHOLIČAR pa se ne može brinuti o sebi... I još dobije bon za struju i općina mu plati drva..

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
221
Najbolje biti u penziji i na inkluzivnom...

Lik tu kod nas. Ima onu nacionalnu mirovinu. I sad dobio max inkluzivni... 470e mjesečno zato što je ALKOHOLIČAR pa se ne može brinuti o sebi... I još dobije bon za struju i općina mu plati drva..
nažalost..slična priča s tatinim kolegom, 38g staža čovjek ima i mirovina oko 500e a susjed mu čitav život alkoholičar i na socijali, ne znam jel igdje ikad šta radio i sad ima veća mjesečna primanja od čovjeka koji je radio 38g bez prestanka -_-
Da stvar bude još gora, općina mu plaća plin tj grijanje (plus još neke beneficije iz općine) a tatin kolega sam mora kupit drva i cijepat ih..
tragikomedija.. :/

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,445
Podneseš zahtjev u centru za socijalnu skrb, doneseš medicinsku dokumentaciju i odrede ti te neke bodove prema dokumentaciji 😅.

Ali moraš prvo 2 promila imati ako se ko alkoholičar prijavljuješ 😁😅

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,772
Tu bi ja mogel natuči više bodova nego za mjeru 73.12. Kakvi EU fondovi? Samo se još moram raspitati da li se ostvaruju kakvi dodatni bodovi ako se zapjeva prilikom podnošenja zahtjeva? Znam domoljubne, ali se još sjećam i one Po šumama i gorama,a i ta se nekad davno računala pod takve. :ppozdrav: Cajke ne pjevam.

Na vrh