nadji nekoga na polju dok kombajnira pa nek ti proda repice koliko ti treba.
ne da se ne isplati sa sjemenskom nego je suludo to raditi :icon_mrgreen:
kolega , vrlo vrlo odlično , ove godine budem i ja tak napravil , pošto imam sad žito pretežno na lakim tlima , koje se mogu u prolječe bez ikakvog problema obradit ...nego , jesi moral špricat uljanu protiv štetnika? , znači oko 20 kg /ha si sijal sjemena? mase ima ufff i više od 20 t na rali
na 5 ha budem stavil rauolu , a na ostilh 6 ha bude uljana onda išla, gnojidba bude 28 000 l gnojnice na ral , pa gruber , da se slama ljepo razgradi nešto , pa onda opet najvjerojatnije prije sijetve još 12 000 l na ral gnojnice pa gruber još jednom , te sijetva sa žitnom sijačicom , i na prolječe malčiranje i isto gnojnica kak si sad ti , i malo Ureje , i to mora biti uf jako jako dobro , ova sad tvoja agrotehnika je izvrsna , kukuruz je sigurno tu bomba...daj koju sliku kukuruza
Dali može koja slika donjeg djela rauole da vidim koliko naraste debelo u zemlji.
Kada rauola izcvijeta dali joj se deblja korijen i dalje ili ostane kakav i je?
Kako ide sjetva nakon pšenice (čime, koliko kila, koliko gnojiva, zaštita, obrada tla)?
Žetva pšenice skoro pa gotova, sjeme uljane repice, nabavljeno, kiša pada, zanima me bi bilo pre rano kad bi sutra posijao za zelenu gnojidbu repicu koju planiram zaorat na jesen i sijat u proljeće kukuruz?
nekad je rano a nekad nije jer sve zavisi o temperaturama i obornama jer ako zaprzi onda se sve lijepo osusi i uzalud trud nama se pokazalo najbolje oko 15 kolovoza a svako neka proba za sebe .