• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zelena gnojidba

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja danas kupio sjeme rauole od jednog naseg forumasa pa cemo probat kako ce se pokazat samo sam imao u planu ako ce sve bit ok da kad ju smalciram izvezem gnojnicu na nju i onda zaorem!!

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Raulu sijem zitnom sijacicom, svaki red, najvaznije ju je dobro postelati tj da ne baca prevec a niti da ne fali. Mora izac 10kg po jutru, kg ili dva vise nije problem ali ako izadje 5 ili 6 na jutro onda to nije posao.Mozes ju izmalcirati, potanjurati a mozes i ako imas dobar plug zaoravat cijelu, od volje ti. Najbolje bi bilo izmalcirat i odma plug i udri.

Na koliko i kako štelaš sijačicu za rauolu.Ja imam amazonu d7 2,5m.Kako ju naštelati za 20kg/ha?

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
nebi bilo dobro sijati lucernu sada(ako je susna godina),jer lucerna ima najvece zahtjeve prema vlagi...

nije istina. Lucerna razvija korijenje koje ide jakoo duboko i njoj uopče ne treba kiša da bi rasla. Naravno kad padne kisa raste brze. Govorim iz iskustva. :)

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ali pa nemres sad sijat zelenu,pa kaj bu niklo po toj vručini i bez vlage? samo bezveze bačeno sjeme...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
nije istina. Lucerna razvija korijenje koje ide jakoo duboko i njoj uopče ne treba kiša da bi rasla. Naravno kad padne kisa raste brze. Govorim iz iskustva. :)

Ne budi tako siguran da joj ne treba kiša, prošle godine sve što sam sijao lucernu je fantastično nikla, a kada je došlo vrijeme košnje 90% te lucerne je izgorilo, stara dobro preživljava sušo, ali tek posijana nikako jer nema još korjen dobar...

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629

razvija ali tek 2.godine,a za vrijeme nicanja joj treba najvise vlage od ostalih biljaka..tj po kg posijanog sjemena..

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
posijano danas 5 rali rauole , ostatak moram još gnojnicu vozit i još jedan prohod gruberom pa onda samo sijetva sa sijačicom , ovo kaj sam danas posijal to je bilo orano...zemlja je vlažna kak ima biti , u noči padalo ujutro sam odmah išel u sijetvu ...večinom su zemlje teže za obradu tu kna koje isjem rauolu , osim ove iznimke na slikama
15kg/ha sijem , naravno gnojidba je 30 000 l gnojnice na ral

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Lijepo izgleda. Ja sam danas vjutro isel probat orat strnokose, ali uopce nejde plug v zemlju. Beton je beton...

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
MATIJA jel nije sad malo kasno za rauolu jel ce uspjet narastit :icon_scratch::icon_scratch:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
o uspjet če narasti naravno , ona se inače i tak sije oko 15.8 , vlage sad ima , ponik bude brzi i onda neka samo šiša

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
jučer jošposijan ostatak , danas cijeli dan pada lagano kiša , i jučer u noči nešta padalo , ljepo opet namočilo , sad ima da raste ...gnojiva ima dovoljno...:icon_smile:

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Kad je zadnji rok za sjetvu rauole,da bi stigla narasti dovoljna masa za zaoravanje?
I ako netko zna kako naštimati amazonu d7 da posije 20 kg/ha.
Hvala.

gusta

Član
Tu od
27 Pro 2012
Poruka
235
nisi napisao širinu izmjeri obod toćka i širinu sijaćice trebaš dobiti jedan ar i to onda pomožiš sa željenom kolićinom sjemana to ti je to

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
nisi napisao širinu izmjeri obod toćka i širinu sijaćice trebaš dobiti jedan ar i to onda pomožiš sa željenom kolićinom sjemana to ti je to

Pardon,zaboravio sam.Širina je 2,5m.Kad je zadnji rok?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
koje gume imas na d7? ako su 4.00x16, okrenes 20puta kotac i mnozis sa 100 ono sto vagnes ili da budes precizniji 50okretaja kotaca puta 40 i dobijes kolicinu na ha

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
agrothenika: znaci ovo je bilo zobiste,isao je podrivac,pa je poravnano tanjuracom,vozen stajnjak gore,zaorano,i evo sad je posajno. 3 kj za probu,pa kako bude.
iako kisa nije padala 2 mjeseca,zemlja se lijepo rasipa i vlage jos koliko toliko ima,mislim da je to da mog dubokog jesenskog oranja,35-40 cm,i tu se lijepo zadrzala vlaga,gledam i drugdje ljudi voze gnoj i oru,ali niti priblizno im se ne rasipa kao kod mene,kao kamenje bude.
bas je covjek pored mene isto vozio gnoj i orao,i kod njega katastrofa,kod mene super,reko pa ti ori 25cm.
wv51.jpg

43du.jpg

e5oq.jpg

wwr4.jpg

ize2.jpg

3ngw.jpg

jgg9.jpg

s0uc.jpg

7agd.jpg

0ewi.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dino koliko para ta krmna repica??

Jel to baš za gnojidbu, ili prvenstveno za kosidbu i ishranu??

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
paket 10 kg nekih 150-160 kuna.
skupo je,uzeo sam samo 30 kila na 3 kj,znaci sijem 10kg/kj.

tu imas vise o njoj
http://www.agroklub.com/sortna-lista/uljarice-predivo-bilje/krmna-repica-78/

kaze:
Košnja

Košnja zelene mase obavlja se pred cvatnju. Ranija košnja smanjuje prirod. Krmna repica za košnju je spremna poslije krmne ogrštice. U povoljnim godinama košnja počinje krajem ožujka i početkom travnja.

znaci mogao bih je ostaviti do proljeća i pokosit,ali posto nemam krave,najvjerovatnije cu ju zaorat.

Najnoviji postovi

Na vrh