Ono gore sto sam pisao sam uspio posijati, ali uzalud.
Navecer bacio sjeme, podrljao, tu noc pala lijepa kisa, ali sjeme staro 3 godine i nista nije niknulo.
Danas bacio soje sto sam imao, podrljao i sada neka to raste. Barem da ne bude gola zemlja i korov. Ponovno je zasusilo, valjda ce imati dovoljno vlage u gornjem sloju da isklija i krene rasti prema dolje pa da uhvati dublju vlagu.
Nego, mene nešto drugo zanima...
Ovih dana ću skinuti soju. Na nju neće ići ništa od jesenskih kultura, pa me zanima može li se sada obaviti ikakva zelena gnojidba, i sa čime?
Ako imaš, baci zobi....brzo razvije list i lijepo rahli zemlju. Taman do sredine 11 mj kad bude za zaoravanje bude ti nekih pola metra visine, tak da mase budeš imalOno gore sto sam pisao sam uspio posijati, ali uzalud.
Navecer bacio sjeme, podrljao, tu noc pala lijepa kisa, ali sjeme staro 3 godine i nista nije niknulo.
Danas bacio soje sto sam imao, podrljao i sada neka to raste. Barem da ne bude gola zemlja i korov. Ponovno je zasusilo, valjda ce imati dovoljno vlage u gornjem sloju da isklija i krene rasti prema dolje pa da uhvati dublju vlagu.
Nego, mene nešto drugo zanima...
Ovih dana ću skinuti soju. Na nju neće ići ništa od jesenskih kultura, pa me zanima može li se sada obaviti ikakva zelena gnojidba, i sa čime?
PozdravPozdrav
Ove godine sam prvi put posijao raolu za zelenu gnojidbu pa me zanima kada budem išao u zimsku brazu jel potrebno baciti ureu po njoj i zaorati, jer do sad sam uvijek po kukuruzovini a i strništu bacio 100kg po jutru ureje i to zaorao, a pošto je raola sama po sebe dušik zanima me jel uopce potrebno bacati ureju prije zaoravanja?
Lp
Kolega, može li koja fotka, kako sada izgleda repica s Vašim sklopom od 25 kg,svaki drugi red. Hvala.Na kolki razmak sijete??
Na svaki red ili svaki drugi?
Ja sam ove godine isto nešto posijao, u količini od 25 kg/ha samo sam stavio svaki drugi red...
E sad..nadam se da bude uredu