• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

zemlja

Z

zemlja

Guest
Upravo sam razgovarao sa njima
Kazu da sa ravnim nozevima necu nista napravit
Da su svi odustali od takvih freza i vise se ne traze

Kaze covjek da koristi Batuje frezu sa krivim nozevima u svom vinogradu i
da ide kroz travu bez problema

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Upravo sam razgovarao sa njima
Kazu da sa ravnim nozevima necu nista napravit
Da su svi odustali od takvih freza i vise se ne traze

Kaze covjek da koristi Batuje frezu sa krivim nozevima u svom vinogradu i
da ide kroz travu bez problema

Ma nisam mislil skroz ravnim noževima nego s noževima koji nisu savinuti u "L" jer ti lakše načimlju sraslo tlo. To je ta što taj čovijek koristi za vinograd i takvu imam ja.
Ta nema problema s travom ni s sraslim tlom. Iza nje tlo nije skroz smrvljeno u prah već je više kao samo prekopano odnosno nadignuto s dosta gruda a to je bitno kod terena u većim nagibima zbog kiše i ispiranja tla. Kod klasične freze zemlja ostane skroz sitna te se zatvore sve pukotine na zemlji i kod pljuska voda još dodatno zabije i zagladi površinu i ne prodire u tlo pa pola toga odnese i stvara kanale dok kod ovog ti sva voda prodire u zemlju...

Z

zemlja

Guest
Ma nisam mislil skroz ravnim noževima nego s noževima koji nisu savinuti u "L" jer ti lakše načimlju sraslo tlo. To je ta što taj čovijek koristi za vinograd i takvu imam ja.
Ta nema problema s travom ni s sraslim tlom. Iza nje tlo nije skroz smrvljeno u prah već je više kao samo prekopano odnosno nadignuto s dosta gruda a to je bitno kod terena u većim nagibima zbog kiše i ispiranja tla. Kod klasične freze zemlja ostane skroz sitna te se zatvore sve pukotine na zemlji i kod pljuska voda još dodatno zabije i zagladi površinu i ne prodire u tlo pa pola toga odnese i stvara kanale dok kod ovog ti sva voda prodire u zemlju...
Koliko sam vidio, vecina freza i nije cisti L

Meni bi ipak trebala freza koja ce usitnit zemlju da se moze sijat/sadit
Znam da rezultat ne ovisi samo o frezi ali molim vas pomozite mi da odaberem najprikladniju za opisane potrebe

Koji model imas, koliko je radila i koliko trazis?

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Koliko sam vidio, vecina freza i nije cisti L

Meni bi ipak trebala freza koja ce usitnit zemlju da se moze sijat/sadit
Znam da rezultat ne ovisi samo o frezi ali molim vas pomozite mi da odaberem najprikladniju za opisane potrebe

Koji model imas, koliko je radila i koliko trazis?

postavio sam negdje slike al očite su nestale kad se skršio imagesforme...

Sutra idem napravit dar-mar u vinograd di je trava do koljena pa postavim slike.

btw frezu ne prodajrm...

Z

zemlja

Guest
postavio sam negdje slike al očite su nestale kad se skršio imagesforme...

Sutra idem napravit dar-mar u vinograd di je trava do koljena pa postavim slike.

btw frezu ne prodajrm...

Odlicno..hvala puno!!

Z

zemlja

Guest
Gledam male traktore, trenutno me najvise pali Tuber40

Zanimljiva je slicnost izmedju njega i New Holland T3000 traktora??
Cini se da nude iste Yanmar motore a mozda i isto kinesko podvozje :scratch

Z

zemlja

Guest
Kad smo vec kod traktora :gitarist:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=jbN-jO11vKg[/YT]

Z

zemlja

Guest
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=20250&page=117

pigdance.gif

..imam traktor..imam traktor..imam traktor..imam traktor..imam traktor..imam traktor..

Najnoviji postovi

Na vrh