• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 3511 S

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Zamijeni ulje u oba traktora, isperi im getribe i nalij TH85 u oba :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Može trans bez brige. E sad, kak buš ispral getribe to ti nebi znal pojasniti da to budebkak treba.

Na Zetoru ispustiš na oba čepa i ako si baš picajzla i ako ti se brtvi, možeš skinuti ona dva poklopca, a trebalo bi i pumpu hidraulike vaditi van pa kolko možeš kroz te rupe očistiti.
Na IMT je čiščenje neizvediva misija. Jedino da ga rastaviš u dijelove

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
može se to isprati , kak se ne bi moglo ....
isto kak smo nekad prali flaše za vino , ovakve
https://www.k-b.hr/veleprodaja/posude/stakleno-posude/boca-bacchus-za-vino-staklena-0-5-l/

znači trečinu vode i par kapi čarlija , , dlanom začepiš otvor i mučkaš kao da radiš koktel .....OK , nisam ni ja nikad radil koktel ali svi smo vidjeli kak se to radi , ( na televiziji)

ako je flaša od bijelog vina brzo si gotov , ali ako je unutra bilo crno vino , pa se malo zasušilo onda dolazi do ključnog momenta a to je da si u flašu ubacil šaku kuruze ,
Taj ključni moment treba iskoristiti u ispiranju getribe , Jer tko je probal jako dobro zna da se talog i s špahtlom skida teže nego blato s gumenih čizmi .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Upravo tak, za zadnji dio posta.

A za prvi, pri nama.su pjesak ubacivali umjesto kukuruze.

Riis

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
155
Budem onda TH 85 stavil, on je i u 539, pumpa hidrulike ide nova jer ova je orginal i jako slab pritisk ima, to su prvi popravci na hidrulici nakon 43 god, a ako izdrži još pola tolko bit če dobro, a sve kaj bude dostupno bude se očistilo, jer mora se mjenjat i dihtug kod mjenjača. Oba traktora stoje uvjek na suhom tako da ulje i ovo u zetoru izgleda ko novo, a u 539 je promjenjano prije par godina tako da nema potrebe.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Ajd ne kenjajte po temi. Ak niste vidli ili mislite da nema smisla, ne znači da se to ne dela.
Ispire se ulijevanjem cca 20% novog ulja i njegovim ispuštanjem nakon kratkog vremena.

Da to nekaj košta je istina, i da se nemre baš sve ulje zamijeniti isto tak, ali je sigurno bolje od same zamjene ulja.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kaj to izađe s tim uljem , ili misliš ako ništa ne izađe da ničeg ni nema ?

kokiceeeeeeeeeeee!!xd

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Niš' ja ne mislim. Za razliku od onih koji misle, čitam upute.
Uostalom, ne da mi se raspravljati sa zabadalima. Tko hoće nek sluša, tko neće, ne mora.
Nije cilj ispiranja "ostrugati" naslage, već isprati čim više starog ulja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Nemam ja vremena za guglanje ko ti.
Ma, uostalom, radi kaj hoćeš, ili nemoj nikaj. Svejedno mi je. Odustajem.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako odustaneš od prijatelja to je kao da odustaneš od života

ja samo postavljam pitanja na koja ne dobijam odgovre nege pišeš da kenjam , zabadam itd

Najnoviji postovi

Na vrh