• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 4712

marek

Član
Tu od
26 Velj 2012
Poruka
121
...ok, hvala... ulje u boš pumpu ide kakvo i u mašinu ili kakvo drugačije?

marek

Član
Tu od
26 Velj 2012
Poruka
121
... hvala majstore, Zetor se smiril na lergasu, ispustil sam tri kapi ulja kaj je bilo u boš pumpi i natočil novo ... sad mi je srce na mestu da praf velim ;);)...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To bi trebalo inače svakih 50 sati raditi, ali kad bi barem bilo kod svake izmjene ulja bilo bi više nego dobro.

marek

Član
Tu od
26 Velj 2012
Poruka
121
... ulje u mašini mijenjam svake godine (proljeće-jesen kak se poklopi, ni blizu 50 sati rada) tak da si bum sad definitivno zapamtil da mijenjam i u boš-pumpi, pa i Super 5-aka ostane taman za još u pumpu natočit ...

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
pitanje
dali ovaj zetor ima spojeno,znači mjenjač i reduktore?
tj. dali kada se toči ulje između nogu tamo,dali to ulje ide i u bočne reduktore,ili se tamo toči posebno? ako da gdje? i koje ulje?

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
pitanje
dali ovaj zetor ima spojeno,znači mjenjač i reduktore?
tj. dali kada se toči ulje između nogu tamo,dali to ulje ide i u bočne reduktore,ili se tamo toči posebno? ako da gdje? i koje ulje?

posebno ima mislim da je sa strane saraf za naljevanje ulja u reduktore a ispod reduktora za ispustanje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
U reduktore se toči ulje posebno.
Hipenol, dok na kontrolni čep nejde van. Taj čep se nalazi sa unutarnje strane reduktora malo ispod sredine i obično je ključ 27.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Ma događa se to da pod teretom (jednosovinkom) iz desnog kotača se pušilo,i traktor je fučkao kao da ima turbo,kada nema tereta,sve je normalno.

Posumnjao sam da nema ulja,bi moglo bit nešto drugo možda?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Štekaju kočnice najvjerojatnije, a ulje se toči na ovaj čep, do čepa

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Ma nisu kočnice,provjereno. niti ručna
ne kužim,di se toči ulje???

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na največem šarafu na ovom komadu gvožđa

Možda je otišel ležaj na poluosovini ako ga taj tip ima, ali još uvek mislim da je do kočnica.
Gde se dimilo? Gore na poklopcima od ručne?

Posljednje uređivanje:

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
sad mi je neugodno :roll: hehe

pa da,dim je izlazio iz onih rešetaka ispod sica.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nemora biti da je ručna, moguče i da je nožna.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Nemora biti da je ručna, moguče i da je nožna.

mislim da je spomenuo da se iz onih mu resetki dimi a tamo ispod je rucna ali imas pravo nemora bit sve je to blizu jedno od drugoga...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A ispod ručne na istom dobošu je i nožna ....;)

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
aha
onda je do toga,hvala ali opet mi nije jasno,zašto se pod teretom dimi a na prazno ne.
ipak je promjenjeno ulje u reduktorima :)
samo me još zanima,koje ulje u mjenjač? pošto treba malo dotočit...

Na vrh