• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 4911 tresu kotači

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Kao što i sam naslov kaže Zetor 4911 štrika na prednjim kotačima tako da sam neki dan ispleo vestu dok sam se vozio !!!

Šalu na stranu, tresao je i kad sam podigo prednji kraj vidio sam da ima lufta na centralnom klinu.

Istom su zamjenjene pikse i nije više bilo lufta, okomite pikse na kotačima su zamijenjene, kugle-zglobovi su novi i na volanu ima lufta 1-2 cm do pomicanja kotača ako se razumijemo, po meni na volanu nema lufta previše.

E sad na ravnom asfaltu ide kao po špagi ne trese i sve je ok, kad naiđe na rupice imam osjećaj da je desni kotač taj koji počne štrikanje.

Napominjem da na traktoru nije isti profil guma, lijeva je od nekog kamiona, a desna je traktorska sa tri staze.

Da čujem, gdje ga boli i kako ga liječiti !!!!

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Misliš samo zamijeniti iste gume ili moraju biti oba dvije iste (trebale bi biti naravno)?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,836
Pogledaj gore na lijevom rukavcu da nije dobila kajla lufta

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Nije, reko sam sve osovine nemaju lufta, sve je friško ispiksirano i sve kugle su nove, samo gume nisu stog profila ili je nešto u zraku kaj zaj....

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Ako su ti dugo te gume na traktoru a nije ti se dosad desavalo,onda najvjerovatnije nije do guma....negdje sam procitao da to samaranje hoce kad ode neki dio u kucistu volana,al to je za imt,a dal je isto i za zetor nemam pojma

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Nemogu vidjet slike...signal je u banani....posteno receno,kad sam u selu koristim komsijin signal......al,,,,razlicita gume vecinom bi trebale zavozit u jednu stranu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Misliš samo zamijeniti iste gume ili moraju biti oba dvije iste (trebale bi biti naravno)?
gume različitog profila sigurno nisu neka sreča ...tako da ...
Ja sam predložio da ljevi kotač staviš da desnu stranu a desni na ljevu .
ako je do sada treso desni a poslje zamjene počne tresti ljevi znači da je krivac kotač..

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291
Zamjenit ću gume za početak, a kaj se tiče špura zanima me kako felge odnosno gume trebaju stajati, dakle trebaju li biti naprijed uže i koliko ili šire i koliko, na felgama. Da li se mjeri kad je traktor, prednji kraj u zraku ili na zemlji sa opterećenjem motora. Hvala na savjetima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Mislim da bi prvo trebalo riješiti profil gume, da bude isti.
Prednja strana gume u hrpu 1 do 2 cm. veli pravilo ali uvjek postoje iznimke ....
Traktor spušten na kotače.
Možda je u tebe rukavac savinut, možda malo trap .... pa to nemora uvjek biti pravilo ali obično svaka promjena donosi uspjeh pa da je i u nuli.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909
Veli da po ravnoj pisti ide ko formula, ali nedaj bože da naleti na rupicu ili ispupćenje na asfaltu.

Kad malo razmislim to nije do špura, negde je moralo ostati malo lufta.

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Probaj dotegnut glavu volana Luft 1-2 cm prevelik.Ponekad pomogne kontra špur da su kotači naprijed širi za 1 cm.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne pamti ursus , nego leđa

uglavnom , kad je sve piksirao i se to ..šteta je da sad sve to " pojede" neispravna guma

Na vrh