• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 5245

• Temu pokrenuo tomi539
  • Datum prvog posta

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
eh kome vjerovat. u prometnoj su se uvjek pisali manji kw i ks radi registracija. moj mf 560 u papirima piše da ima 59 ks a u prometnoj ispada da ima 56.
43xx bi trebali imati oko 57 ks kolko se ja sječam jer znam da je tastov 4340 i ima 57 ks a i u radu se vidi da je slabiji od standardnog 6245

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
kikic MF kaže:
eh kome vjerovat. u prometnoj su se uvjek pisali manji kw i ks radi registracija. moj mf 560 u papirima piše da ima 59 ks a u prometnoj ispada da ima 56.
43xx bi trebali imati oko 57 ks kolko se ja sječam jer znam da je tastov 4340 i ima 57 ks a i u radu se vidi da je slabiji od standardnog 6245
43x0 ima isti motor kao i 6245 ;)
33x0 je isti kao i 5211 (5245)
63x0 je u biti 7711 (7745)
73x0 je turbo verzija 63x0 odnosno ''7745 special''

Zetor gaji istu kopncepciju već xx godina, samo bacaju sinhrone u mjenjač, pojačaju hidraulik, malo struje, kočnice s diskom, ono što valja ne diraju, iako mi se zekanovi motori čine pomalo nježni i aljkavi, bemti kad daš gas na imt-u 577 to čuješ da ide, urla, riče, al zeko od 70tak ks ne neponaša tako. Možda me buka zajeb.. al takav sam dojam stekao.

Istina, kabine su im do jaja, kad koči koči super, okretni su inače ok traktori sem cijene kod nas, što je previše previše je..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
petar kaže:
43x0 ima isti motor kao i 6245 ;)
33x0 je isti kao i 5211 (5245)
63x0 je u biti 7711 (7745)
73x0 je turbo verzija 63x0 odnosno ''7745 special''

Zetor gaji istu kopncepciju već xx godina, samo bacaju sinhrone u mjenjač, pojačaju hidraulik, malo struje, kočnice s diskom, ono što valja ne diraju, iako mi se zekanovi motori čine pomalo nježni i aljkavi, bemti kad daš gas na imt-u 577 to čuješ da ide, urla, riče, al zeko od 70tak ks ne neponaša tako. Možda me buka zajeb.. al takav sam dojam stekao.

Istina, kabine su im do jaja, kad koči koči super, okretni su inače ok traktori sem cijene kod nas, što je previše previše je..
Zaboravil si još 53x0, isti kao 70/72xx. Rijetki su, ali ih ima.
Kasniji modeli, imaju svi motor sa 102mm promjerom klipa (43xx imaju fi 100 inače).

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Kad se spominje 577 moram se uključit ;)
Svi govore kako je Zetor mali potrošač a IMT veliki..U srbiji ako to kažete režu vam glave ;)
Jedan forumaš ima Zetora 7711 i IMT 577,i sam je rekao da IMT manje troši u svim operacijama:eek:ranje,spremanje tla....
U oranju ne mogu ič jedan pored drugog IMT je daleko naprijed..
IMT 577 je nepoderiv traktor,ni jedan Zetor mu ne može stat pored..

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
marko93 kaže:
Kad se spominje 577 moram se uključit ;)
Svi govore kako je Zetor mali potrošač a IMT veliki..U srbiji ako to kažete režu vam glave ;)
Jedan forumaš ima Zetora 7711 i IMT 577,i sam je rekao da IMT manje troši u svim operacijama:eek:ranje,spremanje tla....
U oranju ne mogu ič jedan pored drugog IMT je daleko naprijed..
IMT 577 je nepoderiv traktor,ni jedan Zetor mu ne može stat pored..

eh da se i ja ukljucim ponovno :D

u potpunosti se slazem sa markom93
IMT ima super rijesenu finu regulaciju hidraulike kod oranja dok kod zetora je to ....bljak.....
ali....
Zetor osobito ovi verzije (52xx;62xx;72xx....i 43xx;33xx;53xx....) imaju super konfornu veliku kabinu!
kod zetora nisu dobre kocnice jako slabe za njegovu težinu, relativno je spor prosjecno sa standardnim gumama (govorimo za starije verzine NE za Proxsimu) ide oko 30 na sat i manje iako ni IMT560 nije brzi (mijenjac sa tri brzine)
na zetorima mi se sviđa rucni kuplung (kvačilo ili ti ga po moju frecion) za kardan toga kod IMT-a nema i dodatni izlasci za hidrauliku

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
maiky kaže:
IMT ima super rijesenu finu regulaciju hidraulike kod oranja dok kod zetora je to ....bljak.....
ali....
Imt ima dobru hidrauliku, al vidiš meni se u oranju i pripremi više sviđa zekanova ;) Ako s njom znaš radit super je..
Dok recimo imt-ova za kultivaciju i sl. površinske stvari je nenadjebiva, nema mrtvog vremena, reagira odmah, brza..

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
petar kaže:
maiky kaže:
ali....
Imt ima dobru hidrauliku, al vidiš meni se u oranju i pripremi više sviđa zekanova ;) Ako s njom znaš radit super je..
Dok recimo imt-ova za kultivaciju i sl. površinske stvari je nenadjebiva, nema mrtvog vremena, reagira odmah, brza..

mozda je problem u tome sto mi neznamo raditi sa zekanovom hidraulikom
ili ti neznas sa IMT-ovom....

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
petar kaže:
maiky kaže:
ali....
Zavisi od položaja top-linka srednjeg..
IMT hidraulika je ČUDO tehnike na svakom IMT traktoru,on diže u milimetar ako treba...

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Ne znam za ove veće Zetore, ali moj stari 4718 ima super kočnice, prikolicu s 3.5 m3 mokrog šljunka zaustavlja na dobrom brdu uz lagani dodir kočnice.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Eee, kaj se tiče 577, to je makina i pol, nepoderiva mašinerija... 72xx koji li već negove snage mu ne može ništa, viđeno na svoje oči...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
toma84 kaže:
Eee, kaj se tiče 577, to je makina i pol, nepoderiva mašinerija... 72xx koji li već negove snage mu ne može ništa, viđeno na svoje oči...
Reko sam i ja to..

2 maiky: imam imt-a, nije da neznam radit s njim, svaka čast mu na regulaciji položaja milimetar štimaš, odziv jeben, da si pažljivije pročito vidio bi da sam napisao da je ok. Al meni osobno za oranje je zekanov više k srcu, prebaciš na plivajući i da te bog vidi.. Istina da je sporiji, tromiji i sl. stvari, al ponavljam za oranje, meni...

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
powershift kaže:
Ato znaci plivajuci polozaj, a sto ovaj drugi

plivajući na imt-u ti je taj kada ti je okrugla poluga spuštena do jaja, pa onda sa kockom određuješ na kojoj dubini će ti plug ići...
eto, ovako laički...
ako imaš imt, znaš o kojim kuglama i kockicama pričam... :lol: :lol:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Imao sam, ali me zanima kako to funkcionira, preko top linka pretpostavljam, posto na mom fendtu to vjerovatno ima ali neznam kao da stavim u funkciju, ma neke dodatne polugice ikako se manifestira pilvajuci polozaj. Hvala

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
powershift kaže:
Imao sam, ali me zanima kako to funkcionira, preko top linka pretpostavljam, posto na mom fendtu to vjerovatno ima ali neznam kao da stavim u funkciju, ma neke dodatne polugice ikako se manifestira pilvajuci polozaj. Hvala

da, preko toplinka...
jbga, neznam kako to ide na tvom traktoru, sačekaj nekoga iskusnijeg da ti odgovori...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Otprilike nesto pretpostavljam ako girjesim neka me neko ispravi:
Top link je sistemom poluzja povezan sa polugom koja otvara i zatvar ventil na razvodniku te tajko u zavisnosti od optrecenja povlaci ili gura top link na ttraktor i to se odrazava na poluzje koje preko razvodnika dize ili spusta oruđe u zavisnosti od opterecenja (fina regulacija) to se da stelati ovisno u koju rupu se kaca top link li polozajem rucice za upravljanje kontrole polozaja. E sad meni nije jasno na svom fendtu 4s sa lijeve strane (gledajuci od pozadi) imam jednu rucicu koja se preklaopa naprijed ili nazad, ane vidim da ima neku funkciju u radu ili je neiispravne.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Zavisi od položaja top-linka srednjeg..
IMT hidraulika je ČUDO tehnike na svakom IMT traktoru,on diže u milimetar ako treba...[/quote]

Sta vam je to: "top-link"
molim sliku

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
petar kaže:
toma84 kaže:
Reko sam i ja to..

2 maiky: imam imt-a, nije da neznam radit s njim, svaka čast mu na regulaciji položaja milimetar štimaš, odziv jeben, da si pažljivije pročito vidio bi da sam napisao da je ok. Al meni osobno za oranje je zekanov više k srcu, prebaciš na plivajući i da te bog vidi.. Istina da je sporiji, tromiji i sl. stvari, al ponavljam za oranje, meni...

nikad nisam skuzija onu malu ruckicu za prebacivanje na plivajuci polozaj
i problem je u tome sto se sama pomakne kad uhvatis za veliki kamen pa je zaboravis vratiti pa ti se zaore pa ponovno je vratis u plivajuci polozaj pa ponovno uhvatis za kamen i tako cijeli dan

hm...mozda sam zaboravio reci ja sam iz Istre tamo ima puuuunnnnoooo "grot"

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
kikic MF kaže:
maiky kaže:
5245= 45KS
6245= 57,5KS

5245 - 47ks od 1984-1987 i 2696 kubika
5245 - 51ks od 1987-1993 i 2696 kubika
6245 - 59ks od 1984-1987 i 3456 kubika
6245 - 61ks od 1987-1993 i 3456 kubika

moj je 1992 i ima 61 ks po tome ali motor sam ja složio. malo ga ufrizirao stavio veče klipove i košuljice i s tim dobio živahniji i jači traktor od neki 68ks :D

da se nadovezem
evo linck:http://www.radni-strojevi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=464&Itemid=46

Najnoviji postovi

Na vrh