• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Muha, nemoj moj komentar shvatiti doslovno. Više je to rečeno da se stekne slika jednostavnosti (ili genijalnosti) konstrukcije.
Ali stoji činjenica da si napravil nekoliko generalki a da nisi niti haubu skidal. Na to sam se referiral, odnosno na laku "servisabilnost" Zetorovog motora, pa i cijelog traktora.

I, naravno, da treba znanja i iskustva, ali ne treba elektroničkih igrački, već je uglavnom dovoljan standardni mehaničarski alat.

Naravno da ne shvačam, ja sam samo komentiral da sam se načital pitanja za jednostavne kvarove kak god je jednostavno konstruiran.
Mada kad stavim ruku na srce sama duša je i dan danas ostala ista a za dvadeset let se balavci budu čudili kaj je nama na tim ragama bilo komplicirano.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Mnogi ovdje uopče ne prate kaj se piše nego bitno samo da komentiraju..
Eto,jedan od članova je shvatio usporedbuu da nigdje nisam spominjao 7711 VS 577..Ali drugi se opet samo zaletavaju i dalje se drže toga da je Zetor njima najbolji..Pa nek vam bude vaša stvar,ali nemojte drugima govorit kako je to dobar traktor i da vrača uloženo-dobiveno..

@gogo:ti si očito svoja vrsta,i sve okrečeš na svoj mlin..
Neznam zašto te muči moj MF,i zašto si ga uopče spominjao ali da ti objasnim..Taj traktor nema Powershift,nego Multi-Power..To je MF prvi imao na svojim traktorima prije svih.Ne koči niz brijeg samo kad je u kornjači,u zecu koči kao i svaki drugi traktor..Generalka je napravljena,i nigdje ne sakrivam to..Taj motor je mogao tako iči još xxxx radnih sati,ali pošto je meni taj traktor trreba u sezoni odlučeno je da se motor obnovi..Nigdje nisam dizao u nebesa moj traktor,pa neznam odkud tebi volja da ga toliko spominješ..

Ja bih si dal glavu rezati da je pisalo 7711,i vidim da ti je post uređivan,al nek bude.
Ne znam kaj tebe muči Zetor,i zašto se ubacuješ u ovu temu ako to za tebe nije traktor? Pričaš kako Zetor koristi mehanički mjenjač,što nije točno,valjda ih ima u raznim izvedbama,i s raznim đinđama,i kako je to odavno postala prošlost,a ne znaš da kod drugih,"boljih" proizvođača možeš uzeti najobičniji 10+10 mjenjač na žgance,s tim da takav traktor i dalje košta skoro 400 000kn? MF spominjem jer te poznam,jer je to za tebe "pravi" traktor, i jer ti smeta kad netko kenjka po njemu kao što i meni druge stvari smetaju.
I da,opet ne koči niz brijeg kad ga najviše trebaš.
Nije sramota raditi generalku,ali ti opet brojke ne štimaju. Koliko sati radiš s njim u sezoni ako ga je bilo tako hitno obnavljati? Ili samo nećeš priznati da ni taj traktor nije ništa posebno?
Malo se treba ogledati dalje od svog,dedovog i susjedovog dvorišta i malo manje čitati po Internetu gdje svaka budala ima pravo pisati...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Meni da date neznam kakvog ja mu dajem 2000 do 3000 sati da izdura .

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Prolazim vec dva dana kraj Zetorboyevog dvora i nesto se plavi pod supom i prikolica zakacena.... Jel to Zetorko poplavio?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Kolega pod hitno moraš kod doktora .????

Nemoram kod mene je uvjek pun gas tako da čuvanja nema .
I tako se radi oralo se tanjiralo , transport .
Garantiram da ne bi duže izdržao a možda i prije.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pa ti si se hvalio sa 300 rs godišnje,to ja napravim u mjesec dana,tako da...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Vidim da prduckate pa onda isprduckajte i nešto za mene...
Mašina jučer radila dobro, danas ne pali. Radi na jednom klipu, dovod goriva dobar, nigdje začepljen. Svugdje ima goriva, bez zraka. Samo šta se dešava? Na 3 visokotlačna ne baca gorivo uopće, samo na jedno. Kad se pumpa na AC pumpi ima neki zvuk kao da negdje vuče/pušta zrak, ali nigdje ne curi gorivo, sve suho...

Daklem, da se veselim da je najizglednije prdnila Bosch pumpa ili?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pa ti si se hvalio sa 300 rs godišnje,to ja napravim u mjesec dana,tako da...

da onda si svaki dan 10 sati u njemu napravio sam 400 s 539 svega posla.
I to mi je bio najlakši posao.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ma vidiš da neče više imati sa nama posla. :(bear):

Nemam posla više tu.. .. čekam uvaženu gospodu već 10 dana da mi profil deaktiviraju, pa ništa.. prije sam dočekal kredit da dobijem u banci neg ovo :D:

@ zoki.. koja si ti izdajica :D: mogo si i navratiti onda, kad me već cinkaš tuda :eek::

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Nisam navratil samo iz jednog razloga...a ti znas i iz kojeg....

Ali nek i forumasi znaju, htio sam slikat i stavit fotke novog pluga i skoro si me iz dvorista izbacio.... Sad valjda bude pasal plavi plug na plavi traktor...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
I ti se ljutiš za svašta. I meni često ide na živce što se u nedogled raspravlja o nebitnom a kad baš zatrebaš savjet nikog nema ali to ti valjda tak mora biti.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Re: ZETOR 6340 MAJOR

Garant ofarbao Zetora u plavo?

promjenio mašinu (perkins), hidrauliku, mjenjač, prednju vuču, i par kila plave boje, možda su gume ostale zetorove, a možda ni to......

Najnoviji postovi

Na vrh