evo danas sam dovezao svog zekana od majstora,prestelane dizne i ventili,kaze da od 4 dizne samo je jednu trebalo malo postelati,usisni ventili svi ok,ispusni malo izvan tolerancije. ja sam htio da skine i glave,promijeni dihtung,cisto da se vidi u kakvom je stanju ispod,ali me uvjeravao da to nije potrebno,da je motor potpuno u skladu s tih 2600 i kusur sati,potpuno zdrav. odmah ljepse radi,bar po zvuku koliko sam cuo,jer sam ga samo dovezao doma,kod turiranja nema ni daška dima,dok je prije znao izbaciti oblačić crnog na sekundu. vidjet cemo kako ce se ponasati kod prvog paljenja kad zahladi.
on ima u svojoj autodati i sve marke traktora od 2000-te, i potvrdio je ono kaj sam ja sumnjao, da moj 6340 ima 58kw,umjesto 51 koliko bi trebao imati po papirima. valjda neka međuserija,kaze da to ima veze i s euro normama ispusnih plinova.
drugi tjedan ide i 5011 kod njega,tamo treba mijenjati brtve glave sigurno,postelati dizne i ventile,i rijesiti podrhtavanje hidraulika,malo srediti kocnice i volan,a onda na limariju.