Kolega
@lijeskakc, ne znam čemu bi to trebalo služiti, no dozvoli da napišem svoja iskustva i razmišljanja.
Takav grijač "z vrućom žicom" bojim se da je bez koristi; zagrije malo zraka u svojoj okolici, sve dok prvi put anlaser ne okrene motor. Onda grijanja više nema, jer bi trebal biti snage 2...3kW da bi mogel brzo zagrijati zrak. Rajši složi rupu z poklopcem tam negdje prije usisne grane tak da moreš utaknuti fen za skidati farbu. On bi i mogel pomoći.
Ak već hoćeš nekaj takvoga, onda bi ja rajši ugradil grijač bloka, pa lepo predgrijal vodu, cilindre pa čak i malo ulje.
Onda bu sigurno bolje zapalil, a i z manje suhog trenja...jedino kaj treba malo čekati da se zgrije...
za to si vreme skuhaš jedno (ili više, po potrebi) vruće vino ili čak rakiju, ak je temperatura debelo ispod nule, jer ni ti nemreš ne-predgrijan van
Zetor 2511, dok smo ga imali, nije imal nikakav grijač. Palil se je vrućom vodom, ak je baš trebalo (jer nije nigdar imal antifriza), iako je većina Zetora u okolici palila i bez nje. Zaključak: Zetoru to ne treba.
Ova dva, koja sad imam, imaju baklje - grijače na naftu. Na Sameu sam ga upotrijebil mozda dvaput u 20 let...jer on pali na okret ključa sve dok nije nafta smrznuta.
Na Štoreu je bil često u upotrebi, sve dok
Majstor (z veliko M)
@MUHA nije složil motor kak treba. Od onda grijač nisam rabil jer i zimi vužge nakon 5...6 sek vrglanja, koju sekundu dulje neg v letu.
Da budem u stilu kolege
@plus-a, oprosti na dugom štivu