• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
Strašno, sve moram ja.....
Ali bolje i tak nego ko onaj IMT-ovac kaj je vodovodne priključke gore ugradil..... ali, jučer mi je balavec odal tajnu zašto je to tak.
Spaja ga na centralno i mali je čitavu zimu na radnoj temperaturi, kak mi samo to nije na pamet palo

Evo link, ali vjerujem da ima i po drugim dučanima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,540
Pa kakvo je to došlo vrijeme... Tam davno '70-ih, dok je još bilo zima, znalo se je da pale Dajc/Torpedo i Zetor, dok su imt-ji spali do proljeća...
Danas, kad zima više gotovo da i nema, na Zetore i D/T se ugrađuju grijači...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
Daj naj, dajc i torpedo su imali tvornički ugrađen grijač koji im nije uglavnom trebal.
A ko metak je palil Ursus. Zetor je malo duže anlasal ali mu je zato radilica duže trajala :hahah:

Zajebi ti to sve, ali bilo kakvo olakšanje koje je tvornički ili naknadno ugrađeno je bolje kad se koristi nego kad se siluje bez veze samo da bi se reklo kak moj pali dok susedov ne bez grijača.
Svakome nasiliniku koji grijač ne koristi bi ja kurblu u ruke dal pa da vidimo.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,313
Puno je tu faktora za dobro paljenje.. Stanje motora, dizne, bosch pumpa, alnaser, itd.. Evo primjer kod mene 6245 bolje pali od proxime s grijačem. A nekad bez baklje nije htio nikako.

Ovo je dobra ideja za stare Zetore ako je funkcionalno.. @MUHA Kako struju rješiti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,828
Ovo je dobra ideja za stare Zetore ako je funkcionalno.. @MUHA Kako struju rješiti?
Kaj stare, ovo je ugrađeno na raketu sa kraja onog stolječa. Niti 30 let nije star :ROFLMAO:
Usisani zrak mu pritopi i logički je da lakše pali.
Struja, pa mislim da to nebi trebala biti neka komplikacija. Plus na prekidač (ako nije dovoljno jak treba preko releja ga spojiti), sa njega na grijač, a masa sa motora odnekud.
Nebi bilo loše staviti mu između i osigurač.
A ako hočeš možeš i kontrolnu lapicu staviti, možeš na sirenu spojiti da selo čuje kad griješ, a kad ne..... ma, možeš svašta.
Mudrolija nije nikakva za spojiti ga ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,540
Daj naj, dajc i torpedo su imali tvornički ugrađen grijač koji im nije uglavnom trebal.
A ko metak je palil Ursus. Zetor je malo duže anlasal ali mu je zato radilica duže trajala
Na to sam se i referiral.

Koliko je ovakav električni grijač efikasan u odnosu na onog z bakljom (jer mu temperatura jako ovisi od vanjske temperature)?

Od kad si složil motor na mojemu, ne znam jesam li ikad uključil grijač (a palil sam ga na ozbiljnim minusima, iako to nastojim izbjeći). Vužge s manje verglanja nego s grijačem prije.

Najnoviji postovi

Na vrh