• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
Onda baklja - grijač na naftu. Ovaj električni more samo isprazniti akumulator ;)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,862
Kakve sam ja sreće i znanja moglo bi se desiti, dok sve to spojim, da se i on sam zapali bez moje pomoći. Bez obzira na vanjsku temperaturu.
No bitno je da se nekaj dela. To je užitak dok se baviš takvim poslom kak je poljoprivreda. Nije tu presudno da li se bu kaj zaslužilo ili ne, bitno je da se ima posla. Ma tko to more platiti? I još dok vu lagvu ima nečega mojemu veselju nema kraja. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
Viš viš! Pa složi grijač - baklju na alkohol: na plaviš ak je već šteta rakije :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Točno je. Grijač vode na 220v je već ugrađen. No, budući da najavljuju velika sibirska zahlađenja pitanje da li bu to dosta. Dva su ipak dva. Sigurno je sigurno, a i 220 v mi nije dostpuno po svakud, a da sa sobom vozim agregat to mi je malo problematično, makar i tu opciju ne odbacujem. :ROFLMAO: :ppozdrav:
Babu na kurblu treba deti, a ne kojekakve skalamerije zmišljati :ROFLMAO:

Nego, vidim šaraf kojeg sam ja posvetil svojim rukama paše ko da je tu i bio, a jedva čekam da vidim jel bu grijač pasal ko dupe na šolju :hahah:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,862
Instalacija je danas namontirana i kaj je najbitnije ona funkcionira na moje čuđenje i iznenađenje :ppozdrav: . Samo još ugraditi grijač na gumena crijeva, spojiti plus i masu. Najvjerojatnije bude trebalo izdrejati piksu od sipasa jer mi se čini da šelna ne bude mogla stisnuti crijevo unutarnjeg promjera fi 70mm. Sve je spremno samo čekam da malo zatopli ako se nekaj ne iskundači nepredviđeno. Išel sam malo prije pogledati traktor i još je u komadu i nije pocrnil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Nebude garant šelna stisnula, piksa gledaj da ide na knap, a još bolje na vruče gore i to bu puška.
Da je crijevo lijevak za nabaviti bilo bi super.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Može neka diht masa kvalitetna, ne crvena na radost iz tube.
A ako i ide diht masa onda tanko, tanko, tanko i onaj dio koji izgura unutra dobro obrisati prstom i krpom da ne otpadne i ne uđe u usis.
Ako i ode u motor izgorelo bu, ali ako ostane pod ventilom stigel ga bu klip.

A može čahura biti i dulja pa se ona stegne s šelnom za granu, a na ostatak se navuče crijevo ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
Ak je manji promjer, bude gušil protok zraka, pa motor ne bu imel snage.
Moral buš grijač imati stalno upaljen, da se ne prehladi ;) :ROFLMAO:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,929
Veči je, imal bu Venturi usis.
Mene više strah da nebu šuber trebalo na usis deti :unsure:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,709
Uuu, onda treba nitro kad već ima venturi :ROFLMAO:
I klapna, da da, da ne ode v iberturu.

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
153
@MUHA da li kod 6245 ima kakvih bakrenih podloški u glavi koje treba zamjeniti u glavi prilikom zamjene dizni?

Na vrh