• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
161
Pošto nisam vozil traktor duže vrijeme sad ovaj vikend dok sam ga vozio malo kao da vuće desno. Dal je to do špura ili treba na cilindru nešto. Ovo za cilindar sam negdjer pročito ali se više ne sjećam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,938
Lijepo, ali ima nekoliko nedostataka:
- Kuka je predaleko van: morala je biti bliže diferencijalu
- Većina prikolica (ak nije IMT) ima okreno rudo , pa je bolje da su dolje samo ušice.

Ukratko, na ovo zašarafljeno, trebal si samo zavariti poprečni komad i ušice na njega, tak da ne bi trebal tu kuu skidati niti bi smetala plugu ili nečem sličnom

Visina od tla bi trebala biti oko 400mm, a to vjerujem da je.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
354
Za okretni kuku si u pravu,ali vjeruj kad teret stisne nema okretanja osim ako je prevrtanje. Nije predaleko van jer sam probao. Za sad ne smeta ničemu teorijski mjereno metrom. Biti će praktična proba. Kad bi zavario samo ušice savijalo bi se (isprobao i preblizu traktoru) ,visina je 370 mm i to je OK.

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
161
Okretala se bude, bar se meni okretala ali sam onda napravil osigurac da se više neokrece. 414807.jpeg
Ja sam samo probušio dvije nove rupe. Malo je viša kuka ali iskreno paše mi. I za moju tehnostrojku mi baš odgovara da je dalje od traktora jer ima dosta kratku rudu.

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
354
Radio sam na malom Ursusu. Ne skidam ju nikad i ne smeta ničemu. Samo mi se čini da bi trebala biti malo više van.

Prilozi

• IMG-5f0ab7dff74ed70dddbe399546a89b1a-V.jpg
    IMG-5f0ab7dff74ed70dddbe399546a89b1a-V.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 13
  • IMG-bc7a194c4eb7039d38a0164d36e6b4a0-V.jpg
    IMG-bc7a194c4eb7039d38a0164d36e6b4a0-V.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 13
  • IMG-8024c3e4176ca4ed5eabea4b81c9a099-V.jpg
    IMG-8024c3e4176ca4ed5eabea4b81c9a099-V.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 13

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
354
Okretala se bude, bar se meni okretala ali sam onda napravil osigurac da se više neokrece. View attachment 79167
Ja sam samo probušio dvije nove rupe. Malo je viša kuka ali iskreno paše mi. I za moju tehnostrojku mi baš odgovara da je dalje od traktora jer ima dosta kratku rudu.
Probao sam i to,ali bilo mi je pre visoko. Tada sam samo na te nove rupe produžio sa nosačima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,938
Za okretni kuku si u pravu,ali vjeruj kad teret stisne nema okretanja osim ako je prevrtanje.
Kad izgubiš klin i prikolicu nakon toga, buš se sjetil ;)
Nije predaleko van jer sam probao.
Pogledaj koliko je blizu originalna automatska kuka. To bi trebala biti mjera...znači nekih ~250mm unutra.

Na većem traktoru imam kuku izvlećenu van, manje od te, pa ga ziba po cesti. Na žalost, ne mogu ju povleći više unutra, iako bi rado.

Zasto kod prodaje Zetora prodavači skidaju poteznicu?
Jednostavno: zato da ju mogu poslije još jednom prodati ;)

Posljednje uređivanje:

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
295
Ja imam ono polusranje za kapčenje , užas, nije mi to leglo, pogotovo nakon fercove poluatomatske kuke. Ali kad vidim koliko traže za origigi zetor kuku, muka mi je. No, na kraju ju budem primoran kupiti jer mi je truga već dva put opala. Ovo kaj je Zj ukazal na udaljenost kapčenja je u pravu. Treba slijediti originalne mjere proizvođača inače nije to to. Pogotovo za te jednoosovinke koje ti pod teretom lako osove traktor ako su predaleko kapčene. 5-10 cm sigurno igra ulogu u ponašanju traktora.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh