Po meni je definitivno bolje vodeno hlađenje.
ja ću reći zračno jer ga imam ti vodeno i odošmo u nedogled:madmana:
Stari ima ti negdje u temi o Torpedu dosta živa:axe::axe::axe: rasprava o tome...
Nemam traktor sa zračnim hlađenjem pa neznam dali je to istina ili ne. Čuo sam od ljudi za zračno hlađenje je dobro samo za traktore sa 3cil motorom jer na traktorima sa 4cil onaj zadnji cilindar da se nestigne ohladit pa se zato grije a gdje tek na onim traktorima sa 6cil. Možda griješim u vezi toga,neka me neko ispravi.
Imam 3 traktora i svi su vodeno hlađenje i do sad nikad nisam ni jedan traktor pregrijao niti je došlo do te temperature da se mogao pregrijati.
To vidim kao jedinu prednost u odnosu na vodeno hladjenje, ako se to uopste moze nazvati nekom prednoscu :scratch
Nikako nije 1:1 jer da je tako polovica motora koji se danas koriste bi bili sa vodenim hladjenjem a polovica sa zracnim. Dajte mi navedite tu polovicu proizvodjaca i vozila koji danas rade motore sa zr hladjenjem.
Nikako nije 1:1 jer da je tako polovica motora koji se danas koriste bi bili sa vodenim hladjenjem a polovica sa zracnim. Dajte mi navedite tu polovicu proizvodjaca i vozila koji danas rade motore sa zr hladjenjem.