• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
Ja nisam imal takvo iskustvo sa njima. Istini za volju Vartu si nikad nisam mogel priuštiti ali S4 je došel s jednim autom i opravdal je svoju cijenu. Došel je rabljen i nakon 5 let sam se jedva s njim oprostil.
Kaj se Varte tiče, kolega je na auto stavljal svašta i nije dugo trajalo, Varta je i dan danas u bunkeru i sluša.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Kupio prije šest godina ovaj, u međuvremenu je ,doslovce puknuo nosač alternatora,preko statora, punjenje bilo oko deset volti. Pošto je to ženin auto i vozi se 4km u jednom smjeru,na posao. Slučajno sam vidio kad je navečer dolazila s posla da svjetla nekako "žuto " svjetle. Probam instrumentom kad ono deset i kusur volti. Palio normalno,radi se o Grande Puntu 1,4 8v a alternator je Denso.
Zamijenjen alternator,a akumulator i dan danas veselo pali. Screenshot_2025-01-19-18-35-02-359.jpg

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
967
Kod mene stara Varta Silver Dynamic izdurala 8 godina, ova nova je 6. godina i pali i dalje na zub.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,566
Istovremeno sam kupio 3 akumulatora za svaki traktor po jedan jer su me te godine odlučili svi napustiti , dva su bila od munje i onaj koji je bio na TV i u grijanoj garaži trajao je cca 3 godine, drugi munja na UTB je trajao cca 5 godina a ako se ne varam na ursusu je bio Varta i taj je najduže izdržao oko 9 godina.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Ovo 830 A i 900 A bi trebala biti Max. struja koju može dati, i to u kratkom spoju.
Uzmi onog s dužom garancijom
Imam Ciak starter 110 Ah dva komada koji rade u seriji 24 volta ,već 6 godina i ne pokazuju znakove umora

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,017
Ako sam dobro skužio radi se o akumulatoru za IMT 539, kad smo 1986 kupili novi traktor na njemu je bilaTrepča 88 Ah i to bakelitni,izdurala skoro 9 godina.
Na IMT 539 bilo je tvorničkih akumulatora od 88 do 95 Ah

gost1975

Novi član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
25
Da...rade savrseno mjesec dana nakon garancije i onda prrrrrd
Da sad ovo niste napisali nebi se osvrnul na muhin zapis, moje iskustvo sa boschom je potpuno kao sto ste napisali. Treba slusati kolegu "plus", za sada ta filozofija kod mene vozi.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,173
Jedno pitanje za znalce , uradio sam pretvarač UPS koji je 1000W i na njega spojio komplet panik rasvjetu u kući (led naravno) , pumpu za grijanje koja cucla nevjerovatnih skoro 200w , par utičnica u kući da se može puniti telefon ili slično.
Te sam zbog nestabilnosti i toga da nekada nema struje i po 24 sata povećavao i kapacitet akumulatora da bi dobio komfornu autonomiju.
Pretvaraču je potrebno 24V i za sada imam 4 akumulatora , po dva spojena u seriju pa sve to spojeno paralelno.Imam u planu dodati još bar dva komada.
E sada tek dolazi pitanje , pošto se radi o polovnim ali provjereno upotrebljivim akumulatorima koji su svi različitog kapaciteta (mada sam gledao da u seriju stavljam po dva najsličnija) dali je potrebno da i pospajam i mostove međusobno da bih dobio stabilnije pražnjenje i punjenje?

Najnoviji postovi

Na vrh