• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja mislim da ti je to vanjski regler, imaš kakvu oznaku na njemu osim što piše intronic?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88

Odustao sam od onog alternatora, ovaj je bio u planu za montažu kad bude vise vremena no eto silom prilika morao sam sad to izvesti. Ovaj je od bmwa 140ah. Problem je sto nece ugasit lampicu i nema struje na b+ dok je d+ konstantno pod naponom, igranjem sa lampicom za ispitivanje nesto sam napravio a ne znam ni sam sto i poceo je filat no vise nikak da to ponovim. Da li su to mozda simptomi pokvarenog reglera? Lampica za pobudu je 3w.... da li je moguce da treba druga lampica za taj alternator?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Slika je jako loša tako da se ništa ne da vidjeti.

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
Malo sam ga provozao i sama se ugasila. Od onda se hoce ugasit kad povisim obrtaje. jedino na leru jako jako lagano svijetli tj. ne da svijetli nego je samo uzarena zica :D na vecim obrtajima ne, akumulator fila jer traktor pali. Jel moguce da je to zato jer je dugo nije korišten?

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
Remen je propisno stegnut, sto se toga tice ima jedna stavka :D Stari alt je imao kajlu na osovini dok novi nema. Rupa remenice odgovara idealno na osovinu no nema kajle. Ima imbus u osovini za kontru kod stezanja i ne mogu jace stegnut osim zrakom da probam no ovak izgleda, okom se ne vidi da proklizuje. Orginalana remenica je za mikro remen.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Za alternator ti zapravo i ne treba nikakva kajla, dosta ja da su svi dijelovi od remenice čvrsto stegnuti na osovinu.

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
Evo sad imam jedno trošilo, indikator temperature motora. Sad lampica u leru ne tinja vec lagano svijetli.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Evo sad imam jedno trošilo, indikator temperature motora. Sad lampica u leru ne tinja vec lagano svijetli.
Znači da su diode otišle. Baci u smeče i kupi drugi za 100-150kn. Ne isplati se mjenjat diodni most ako si neznaš sam složit.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja dižem ruke , ali ima tu još stručnjaka

još malo ..da li ti je akumulator super novi i super ispravan?
ako da optereti ga večim trošilom , privremeno , inproviziraj

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
varta 75ah star godinu dana. Koristen samo kao rezerva, propisno skladišten i punjen. Imam i topla 75 koji je nesto stariji, njega koristim u autu ali i sa njim je situacija ista....

Da li bi veče trošilo bilo prazni akumulator 140ah?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ma dajte, nije problem u akumulatoru nego u alternatoru. Ili je neadekvatno spojen ili je neispravan.

Najnoviji postovi

Na vrh