• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
Pojačao sam ler gas, neznam na koliko jer nemam obrtaljke i sad ne svijetli lampica u leru. Jedino sto ju ne ugasi odmah nego moram dati gasa da ju ugasi.Napunio sam 4 različita aukumulatora na koje je traktor i upalio normalno. Znaci dilema je jos samo oko kontrolke koju gasi tek na dodavanje malo gasa. Ler sam pojacao za pola kruga na sarafu, po zvuku jedva primjetna promjena.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to te nek ne brine , presporo se vrti ..a na leru ionak ne radiš ...smanji remenicu ako možeš

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Još da možeš izmjeriti napon punjenja bi bilo to to.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

dimauf

Novi član
Tu od
6 Svi 2017
Poruka
1
Pozdrav nov sam na forumu premda ga pratim vec 10tak godina.
Bavim se rekreativno poljoprivredom, mada imam nekih 3,5ha sljive.
Imam vocarski traktor NIBBI Bruno s419, na kome mi je stradao alternator da li neko ima ideju da li bi mogao slican alternator, slicnih dimenzija, da ugradim. Ali da imate li neki predlog da bi potrazio na oglasima.
Marka ovog alternatora je Ducati
Srdacan pozdrav!
http://www.upslike.net/image/JqNz8

JqNz8

JqNz8

JqNz8

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kak stradao ? Slomljen ili ne radi (ne puni) . Buduči da si iz Srbije nabaviš Iskrin iz nekog Yuga Stojadina jednostavan za spojiti ima između 33i 45 AH takva imam četiri na traktorima i zadovoljan sem sa njima .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nema mjesta. Pogledaj na slici kak je to tanki alternator.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Uvijek ima mjesta ako se potrudiš novi nosači duži remen itd naravno ako se original nemože ili neisplati popraviti , nabaviti .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
To je nešto slično kao na pierreu 35Ks i dosta je teško staviti veći alternator ali nije nemoguće.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Ako se dobro sjećam spaček ili ''četvorka'' je nosila neki mali alternator...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Suzuki Swift iz 90- tih ima dosta mali alternator

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Imam jedno pitanje
Traktor neće da upali
Lampica punjenja mi na većem gasu više svjetli,a na manjem se skoro pa ugasi.
Mjerio sam napon na akumulatoru sa upaljenim motorom i iznosi 11,5 v
E sad moja je pretpostavka da je akumulator vrisnuo,da li loš akumulator može utjecat na napon punjenja,tj ako stavim novi akumulator da li će onda i punjenje iznosit oko 14 v?
Prije nekih god dana mijenjao sam regulator napona sa četkicama na alternatoru i onda je bilo sve ok
Lampica punjenja je i onda tinjala jer izgleda da je otišla neka dioda
Alternator je iskra mislim da je 35 A

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da akumulator ima samo jednu ispravnu ćeliju, lampica nebi smjela svijetliti.
Ja bi kvar (ak je regler dobar) tražil u diodama.
Uzrok mogu biti i poderani klizni prsteni.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Lampica svijetli kad je motor ugašen? Ako da tada je pobuda ok i treba trażiti dalje, ne kažem da nije regler kriv ali prije su diode. Diodna ploča 350kn, regler cca 60kn Tinal Pazin.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ok hvala na odg.
Ali me zanima dali neispravan akumulator može "rušiti" napon punjenja?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Naravno da može, pogotovo na malom gasu. Da je jači alternator, digel bi on napon bez brige. Istina, kipile bi ćelije.
Ali ovo tvoje upućuje na drugi kvar.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Traktor ne bi palio na takav akumulator kad bi napon punjenja bio sa ispravnim alternatorom 11.5v i nešto bi prodimilo sigurno.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
To i delan,najprije ću probat nafilat akumulator,da vidin kakvo je onda punjenje,ali jučer kad san ugasio traktor učinilo mi se kao da je akumulator prokuhao,tj čulo se na ugašenom traktoru lagano cvrčenje u akumulatoru,ali bilo je kasno pa san ostavio za danas :mad::

Najnoviji postovi

Na vrh